Teknoloji

Twitter Spaces kesitlerini herkes paylaşabilecek

twitter spaces

Twitter Spaces platformunu yeni özelliklerle desteklemeye devam ediyor. Mikro blog servisinden yapılan açıklamada, Spaces odalarından kısa ses klipleri paylaşma özelliğinin tüm kullanıcılara açıldığı belirtildi. Bu özellikten Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında yararlanmak mümkün olacak.

Bir Spaces odasında dinleyici olan herkes bu sohbetten bir kesit paylaşabilecek. Söz konusu kesit, 30 gün sonra otomatik olarak silinecek. Bu desteğin Twitter’ın web uygulamasına yakında ekleneceği belirtildi.

Twitter söz konusu özelliği Spaces içeriklerinin daha kolay paylaşılabilmesi için geliştirmişti. Bu özellik sayesinde Twitter kullanıcılarının bir sohbet odasının tamamını dinlemeden sadece can alıcı kısımlarını duyması mümkün olacak.

Bu özelliğin testleri geçtiğimiz mart ayında sınırlı bir ölçekte başlamıştı. İlk başta sadece sınırlı sayıda iOS kullanıcısına sunulan kesit paylaşım özelliğinden yararlanmak için sohbet odasının yöneticilerinden biri olmak gerekiyordu. Özelliğin tüm kullanıcılara açılması, Spaces kesitlerinin Twitter’da çok daha fazla görüleceği anlamına geliyor.

Twitter Spaces kesitlerini paylaşma imkanını sunarak teknoloji dünyasında yaygın bir trende dahil oluyor. Twitch yayınlarından alınan kesitler bu özelliğin en popüler örnekleri arasında yer alıyor. Amazon Prime Video’daki bazı içeriklerden kesitler paylaşmaya da izin veriyor. Buna ek olarak, YouTube da geçmişte benzer bir özellik duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER