Eğlence

Twitter Spaces sekmesinde podcast’lere de yer verecek

avrupa birliği twitter elonjet

Twitter “aynı zamanda bir ses uygulaması olma” hedefinden vazgeçmemiş gibi görünüyor. Spaces sekmesi için yeni bir tasarım test eden mikro blog servisi, kullanıcılara popüler podcast’lerden oluşan bir seçki sunacak. Twitter Spaces sekmesinde popüler yayıncıların farklı kategorilerdeki içeriklerini bulmak mümkün olacak.

Bu yeni tasarım şu an için sadece iOS ve Android uygulamalarını İngilizce kullanan küçük bir grupla test ediliyor. Önümüzdeki dönemde bu tasarımın daha fazla kişiye ulaştırılması ve yeni özellikler sunulması planlanıyor.

Twitter’ın podcast açılımı yapmaya hazırlandığını daha önce uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong ortaya çıkarmıştı. Ancak o dönemde özel bir “Podcast’ler” sekmesinin hazırlandığı belirtilmişti. Test edilen yeni tasarımda ise Spaces’ın bir ses merkezi olmasının planlandığı ve hem canlı ses içeriklerinin hem de podcast’lerin bu sekmede sunulmasının hedeflendiği görülüyor.

Twitter Spaces sekmesinin yeni tasarımında üç farklı bölüm bulunuyor. Burada bir bölümde mevcut Spaces odaları, bir bölümde gelecekteki Spaces odaları sunuluyor. İstasyonlar isimli üçüncü bölümde ise benzer temalardaki podcast’ler ve Spaces odalar bir arada listelenecek.

İLGİLİ HABERLER