Teknoloji

Twitter Spaces odalarını Topluluklar’a götürüyor

twitter spaces

Twitter Spaces canlı ses odası platformuna büyük yatırım yapıyor. Bu sohbet odalarında kullanıcılar birbirleriyle sesli şekilde iletişim kurabiliyor. Bu deneyimi biraz daha ileri taşımak isteyen şirket, Spaces’ı Twitter Toplulukları‘na eklemeye hazırlanıyor.

Twitter Toplulukları özü itibarıyla kullanıcıların alternatif bir zaman akışında belli bir konu hakkında düşüncelerini paylaşabildikleri gruplar olarak tanımlanabilir. Bu toplulukların yöneticileri topluluklara kimlerin katılacağına karar verebiliyor hatta gerekli gördükleri takdirde paylaşılan içerikleri de kaldırabiliyor.

Bu grup deneyimini biraz daha özel kılmak isteyen Twitter, Topluluklar içinde sesli sohbet odası oluşturma imkanını da kullanıcılarına sunmayı planlıyor. Böylelikle topluluk üyelerinin bir konu üzerinde daha özgür şekilde etkileşim kurması hedefleniyor. Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İnsanların daha anlamlı, daha odaklı ve dolu diyaloglar içinde olmasını istiyoruz” ifadesi kullanıldı.

Spaces ve Topluluklar entegrasyonundan şimdilik ABD’deki sınırlı sayıdaki kullanıcı faydalanabiliyor. Özelliğin ne zaman geniş ölçekli kullanıma açılacağı henüz bilinmiyor.

Twitter Spaces sekmesine geçtiğimiz ağustos ayında podcast’leri de eklemişti. Kullanıcılar bu sekme üzerinden podcast’leri kategorilerine göre filtreleyebiliyor. Twitter kullanıcılarına ilgi alanları doğrultusunda yeni ses içerikleri de öneriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER