Teknoloji

Twitter Topluluklar ile Facebook gruplarına ve Reddit’e rakip oluyor

twitter topluluklar

Twitter, belirli ilgi alanlarını paylaşan başkalarına hitap eden tweet’leri atmak için kullanılabilen bir bölüm olan Communities, yani Topluluklar’ı duyurdu. Bu bölüm Facebook Grupları ve Reddit’e rakip olarak geliştiriliyor.

Çarşamba gününden itibaren Twitter kullanıcıları; #AstroTwitter, #DogTwitter, #SkincareTwitter ve #SoleFood’u (spor ayakkabı tutkunları için bir grup) içeren ilk Topluluk gruplarına davet edilebiliyor. İnsanlar bir Topluluğa katıldığında, sadece takipçilerine değil, doğrudan diğer üyelere tweet atabilirler. Yalnızca bir Topluluğun üyeleri, diğer üyeler tarafından gönderilen tweet’leri beğenebilir veya yanıtlayabilir.

Facebook’taki grupların ve Reddit’in alt dizinlerinin çalışmasına benzer şekilde, her Twitter Topluluğunun kuralları belirleyebilen, insanları davet edebilen veya çıkarabilen kendi moderatörleri olacaktır. Twitter, bir grup kullanıcıyı ilk Toplulukları oluşturmaya davet etti ve herkesin, web sitesi üzerinden kendi Topluluklarını oluşturmak için başvurmasına izin verecek. Şirketten yapılan açıklamada, “Topluluklar şimdilik yalnızca davetlidir, ancak insanların parçası olmak istedikleri Toplulukları keşfetmeleri ve bunlara katılmaları için yollar üzerinde çalışıyoruzç.” dedi. Bu, Topluluklara katılmayı Facebook’taki alt dizinlere veya herkese açık gruplara göre daha zor hâle getirir. Ayrıca Twitter, moderatörler için de onay vermeye başladı.

Topluluklar, kullanıcılarının medya ve kripto gibi belirli ilgi alanları etrafında uzun süredir niş gruplar oluşturduğu göz önüne alındığında, Twitter için beklenen bir hareketti. Twitter şimdi bu dinamiği, sonunda mobil uygulamasının ana gezinme çubuğunda daha fazla dikkat çekecek biçimde yerleştirecek.

twitter topluluklar

iOS uygulamasında, Topluluklar’a erişimi olanlar, bunlara gezinme çubuğundaki sekmeden erişebilirken, web’deki kullanıcılar kenar çubuğunda Topluluklar sekmesini görecektir. Android’de şimdilik yalnızca Topluluk tweet’lerini okuyabileceksiniz. Twitter ek işlevlerin yakında geleceğini belirtiyor.

Twitter, platformuna gelen ve sürekli olarak takip edecekleri ilgili tweetleri veya hesapları bulamayan insanları elde tutmakla uzun süredir mücadele ediyor. Sorunu çözmeye yardımcı olması için şirket, son birkaç yılda, profesyonel spor takımları gibi takip edilecek konuları önermeye öncelik veriyor. Twitter herkesin kendi Topluluklarını oluşturmasına ve kolayca tanıtmasına izin verirse, bu özellik, ana zaman akışlarını verimli kullanım amacıyla yoğun bir şekilde düzenlemek için çaba sarf etmeyen sıradan kullanıcılar için uygulamayı daha çekici hâle getirebilir.

Twitter ilk olarak geçtiğimiz şubat ayında yatırımcılara yaptığı bir sunum sırasında Topluluklar üzerinde çalıştığı bilgisini paylaşmış ve bunun gösterimini yapmıştı. Şirket o sıralar amacının “ilgili insanların ilgili toplulukları veya coğrafyaları daha fazla hedefleyen konuşmalar oluşturmasını, keşfetmesini ve bunlara katılmasını kolaylaştırmak” olduğunu söylemişti.

Topluluklar, sesli sohbet özelliği olan Sohbet Odaları, üyelik tabanlı tweet’ler ve bülten barındırma hizmeti dahil olmak üzere, geçen yıldan bu yana Twitter’ın sunduğu bir dizi büyük yeniliğin son halkasını oluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER