Teknoloji

Twitter ilk ücretli özellik seçeneğini test etmeye hazırlanıyor

twitter super follows

Twitter, Super Follows (Süper Takipler) ve Communities (Topluluklar) adını taşıyan iki yeni özelliği duyurdu. Bu iki özellik arasında Super Follows, Twitter’ın ilk “ücretli” özelliği olması nedeniyle öne çıkıyor. Söz konusu iki özelliğin testlerinin henüz başlamadığını belirtmekte fayda var.

Super Follows ile kullanıcılar, takipçilerinden belli içeriklerine erişmeleri için para talep edebilecek. Belli bir aylık ücret karşılığında Süper Takipçiler özel içerikler görebilecek. Bu içerikler özel bültenler, fırsatlar, eğer satış yapan bir hesapsa özel indirimler, özel destekçi rozeti olabilecek. Söz konusu seçenekler hesaptan hesaba değişecek.

Söz konusu model, akıllara YouTube’un “Katıl” butonunu ve Patreon’u getiriyor. Bu araçlar, içerik oluşturuculara ekstra içerikler veya tamamen gönüllü destek karşılığında gelir elde etme imkanını sağlıyor. Super Follows bu imkanı Twitter’a getiriyor. Bunun hem Twitter’a hem de içerik sahiplerine para kazandıracak bir yöntem olduğunu belirtmekte fayda var.

Twitter’ın test etmeye hazırlandığı diğer özellik ise Communities. Kullanıcılar belirli bir tema veya ilgi alanı çerçevesinde özel gruplar oluşturabilecek veya bunlara katılabilecek. Bu gruplarda kullanıcılar diğer üyeler tarafından yapılan paylaşımları derli toplu bir akış içinde görebilecek. Bunun akıllara Twitter’ın mevcut liste özelliğini getirdiği söylenebilir.

twitter communitiesTwitter, Super Follows ve Communities için testlerin ne zaman başlayacağı konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER