Teknoloji

Twitter Spaces en az 600 takipçili tüm kullanıcılar için açıldı

twitter spaces

Twitter pazartesi gününden itibaren, 600 veya daha fazla takipçisi olan hesaplara Clubhouse benzeri sosyal ses odaları olan Twitter Spaces için ev sahipliği yapma, diğer bir deyişle sohbet başlatma imkanı getirdi. Bu, şirketin nisanda gerçekleştirmeyi planladığı lansman zamanından biraz daha geç olsa da, iOS ve Android cihaz kullanıcıları güncellemeye dahil ediliyor.

Şirket, okuyuculardan gelen geri bildirimler ve geçen yılın sonlarında Spaces’ı tanıtmasından bu yana öğrendiklerinden sonra, 600 takipçi sayısına ulaşanlara bu özelliği getirdiğini söyledi. Şirket değişiklikleri duyuran bir blog yazısında, “Bu hesapların mevcut izleyicileri nedeniyle canlı sohbetleri barındırma konusunda iyi bir deneyime sahip olması muhtemeldir.” dedi. “Herkese bir Space yaratma yeteneğini getirmeden önce, daha fazla öğrenmeye, Spaces’ı keşfetmeyi kolaylaştırmaya ve insanların harika bir kitleyle onlardan keyif almasına yardımcı olmaya odaklandık.”

Eğer daha önce Clubhouse, Discord’un Stage Channels veya başka bir sosyal ses ürününü kullandıysanız, insanların başkalarını dinlerken kendi aralarında da konuşmasına izin vermek için tasarlanmış bir alanda kendinizi evinizde hissedeceksiniz. Bu format röportajlar veya panel tartışmaları için oldukça isabetli görünüyor. Clubhouse’da ise sosyal ses odalarının aynı zamanda komedi mekanları, girişim sunum odaları ve daha fazlası olarak da kullanıldığını görmüştük.

Twitter Spaces içinde bilet yöntemiyle para kazandıracak

Ayrıca Twitter, Clubhouse’un sahip olmadığı bir özelliği de tanıttı. Kullanıcılara biletleme yoluyla Spaces’tan para kazanmaları için bir yol sunmayı planlıyor. Şirket, ev sahiplerinin bilet fiyatlarını ve satılan bilet sayısını belirleyebileceğini, bu da insanların özel etkinlikler oluşturmasına ve çabaları karşılığında biraz para kazanmasına olanak tanıyacağını söylüyor. Twitter, bilet satışlarından “küçük bir miktar” gelir alacağını söylüyor. Şirkete göre, özellik önümüzdeki aylarda “sınırlı bir grup” tarafından kullanılabilecek.

Clubhouse da, doğrudan ödeme yoluyla kendi platformunda para kazanmanın bir yolunu sunuyor. Ancak ödeme alma yeteneği şu anda yalnızca küçük bir test grubu tarafından kullanılabiliyor. Biletli Twitter Spaces, ekstra içerik için ücret almanıza olanak tanıyan ve yakında çıkacak olan Süper Takipler, profiller ve Spaces için getirileceği söylenen “bahşiş kavanozu” gibi Twitter’dan para kazanma yollarının arasına katılacak. Twitter bu yolla yapımcıların Clubhouse, Patreon ve benzeri ortamlardaki takipçilerini kendi platformuna taşımalarını umuyor.

Ayrıca Twitter, önceden planlanmış Spaces oturumları ve ortak ev sahipliği özellikleri üzerinde çalışmakta olduğunu duyurdu. Ancak şirket bu özelliklerin ne zaman kullanılabilir olabileceğine dair bir takvim vermedi. Ayrıca Spaces’ın web’de ne zaman kullanılmaya başladığı konusunda da, Twitter’da bir ekibin bu özellik üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Ancak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bir bilgi verilmiyor.

Spaces’ın Clubhouse’a nazaran sahip olduğu büyük bir avantaj ise canlı altyazı desteği ve yakında bu özellik için de bir güncelleme gelecek. Twitter, altyazıları duraklatma, geri kaydırma ve yazı tiplerini özelleştirme yeteneği eklemeyi planlıyor. Bugüne kadar Clubhouse’a bir altyazı seçeneği gelmedi.

Twitter Spaces oturumu nasıl başlatılır?

Twitter iOS veya Android uygulamalarında, sağ alt köşede bulunan Oluştur simgesine basılı tutup beklettiğinizde sunulan seçenekler arasında Spaces’ı görmelisiniz. Buna tıklatarak yeni bir Spaces oturumu başlatabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER