Teknoloji

Twitter Spaces ile özel sesli görüşme odaları kuruyor

twitter spaces
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter denemelerini gerçekleştirdiği Spaces adlı özelliği hakkında bazı bilgiler paylaştı. Twitter Spaces özelliği sayesinde kullanıcılar sadece sesli görüşmenin yapılabildiği sohbet odalarına giriş yapabilecekler.

Bu yılın başlarında çıkış yapan ve geniş bir kullanım bulan Clubhouse uygulamasıyla karşılaştırıldığında, Spaces düşüncelerinizi ve görüşlerinizi takipçilerinizle konuşma yerine metinle paylaşma imkanı sağlıyor. Şirket, perşembe günü yaptığı açıklamayla testlerin çok küçük bir geri bildirim grubuyla başladığını kaydetti.

Tabii ki, taciz ve hakaretle ilgili sorunlarının olduğu bilinen bir platform söz konusu olduğundan, birçok kişi Spaces’ın birbirine kızgın ve sürekli bağıran tiplerle dolu olacağını düşünebilir.

Ancak Twitter Spaces’ın doğasının, platforma nüfuz eden öfkenin bir kısmını dağıtabileceğine ve insanları daha saygılı bir şekilde katılmaya teşvik edeceğine inanıyor. Şirket, bu hafta paylaştığı tweetlerden birinde, “İnsan sesi, duygu, nüans ve empati yoluyla Twitter’a bir bağlantı katmanı getirebilir.” dedi. Bunu sesli tweetler ve sesli mesajlarla görüyoruz. Bazen 280 karakter yeterli olmaz ve ses, insanlara sohbete katılmanın başka bir yolunu sunar.”

Bu özellik, herkesin takipçileri ve diğerlerinin katılabileceği bir Alan, yani Space oluşturmasına olanak tanır. Alanı yaratan kişi, sohbet odasında kimin konuşup konuşamayacağı konusunda tam kontrole sahip oluyor. Böylelikle de çok sayıda insan katılımda olduğunda bir oturumun fazla kaotik hale gelmesini önlenecektir.

Twitter Spaces için akşam yemeği benzetmesi

Twitter, Spaces için “iyi düzenlenmiş bir akşam yemeğindeymiş gibi hissetmek için en iyi ortam” benzetmesini yapıyor. “İyi vakit geçirmek için herkesi tanımanıza gerek yok, ancak herkes masada kendini rahat hissediyor. Spaces’ın da bu sihirli hissi yaşamasını istedik.”

Twitter test aşaması sırasında Spaces içinde, konuşmaları takip etmenin daha kolay olması için el hareketlerine benzer tepkileri ve canlı çeviri yazılarını deneyecek. Eğer bir “akşam yemeği” kontrolden çıkıp bir kavgaya dönüşürse, toplantı sahibi sanal odadaki herhangi bir kişiyi de engelleyip rapor edebilecek. Spaces içinde tweet paylaşmak da mümkün oluyor.

Spaces’ın eklenmesi, Twitter için büyük bir değişiklik olur. Sosyal platform bu yılın başlarında sesli tweet’leri ve doğrudan mesajları sunmaya başladığında beri sesle etkileşim üzerine adımlar atıyor.

Her ne kadar ciddi şekilde test ediliyor olsa da, Spaces özelliğinin Twitter’ın kalıcı bir parçası hâline geleceği kesin değil. Eğer denemeler düzgün şekilde ilerler ve özellik gelecek vadederse, gelecek yıl içinde Twitter Spaces özelliğinin çıkmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER