Teknoloji

Twitter TweetDeck ve ekstra özellikler için para alma fikrini değerlendiriyor

twitter tweetdeck

Twitter farklı ücretli abonelik seçeneklerini değerlendirmeye almış gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, bu seçenekler arasında ekstra özellikler ve TweetDeck için ekstra para almak da bulunuyor. En popüler masaüstü Twitter uygulamalarından biri olan TweetDeck, kullanıcılara farklı hesapları kolaylıkla yönetme imkanını veriyor. Buna ek olarak, tweet’ler takibi kolay dikey akışlarda toplanıyor.

“Gönderilen tweet’i geri al” butonunun ve daha fazla profil kişiselleştirme seçeneğinin de test edildiği gelen haberler arasında yer alıyor. Özel içerikler için para ödenen “Twitter’a bahşiş” seçeneğinin de masada olduğu belirtiliyor.

Twitter, böylelikle reklam gelirine olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor gibi görünüyor. Hâlihazırda şirketin gelirlerinde en büyük kısmı reklam gelirleri oluşturuyor. Bloomberg’in haberinde Facebook ve Snapchat gibi rakiplerin reklam gelirlerinin Twitter’a kıyasla daha hızlı arttığına da dikkat çekiliyor. Pandeminin ve yüksek profilli aktivist yatırımcıların da şirketi farklı bir şeyler yapma konusunda baskı altında bıraktığı ifade ediliyor. Pek çok sosyal platformun büyümek adına her şeyi ücretsiz sunduğu bir ortamda Twitter’ın ücretli bir model benimsemesinin cesur bir hamle olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Twitter, konuyla ilgili olarak Bloomberg’e bir açıklama da gönderdi. Şirketin gelir ürünleri sorumlusu Bruce Falck, gelirleri artırma seçenekleri arasında aboneliklerin de olabileceğini; ancak şu an için farklı opsiyonların erken keşif aşamasında olduklarını belirtti. Falck, 2021’de bu opsiyonlardan birinin gelir getirebilecek seviyeye gelmesini beklemediklerini de sözlerine ekledi.

Twitter, TweetDeck ile sunduğu bazı özellikler için ekstra ücret alma fikrini 2017’de de gündeme almıştı. “Göndermeyi geri al” butonu içinse geçtiğimiz yıl yapılan bir kullanıcı anketinde zemin yoklanmıştı. Bloomberg’in haberinde Twitter’ın abonelik modelinden son iki çeyreğin finansal değerlendirme toplantılarında bahsettiği de hatırlatıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER