Teknoloji

Twitter Spaces mobil uygulamaların yanı sıra web üzerinde de çalışacak

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter son birkaç aydır Clubhouse benzeri sohbet odası özelliği Spaces üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu özellik öncelikle iOS kullanıcılarına açılmış ve geçen ay itibarıyla Android kullanıcılarının da denemelerine imkan verilmişti. Spaces için mantıklı kullanım alanlarından bir tanesi de web sitesi olacaktır. Twitter, The Verge sitesine yaptığı açıklamada bu özelliğin internet tarayıcıları üzerinden de kullanımına imkan sağlayacağını kaydetti.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, paylaştığı tweet’te, bir Spaces sohbetinin önizleme kartının web sitesi üzerinde nasıl görüntüleneceğine dair fikir verdi.

Twitter da bu özelliğin nasıl olacağı konusunda çok ketum davranmıyor. Bir Twitter Spaces geliştiricisi geçtiğimiz cuma günü bir Space oturumunun giriş ekranının web üzerinde nasıl görüntüleneceğine dair görüntüler paylaşmıştı.

Spaces’ın şu anda yalnızca mobil cihazlarda kullanılabildiği göz önüne alındığında, onu web’e getirmek önemli bir genişleme olacaktır. Ve bu daha geniş erişim, Twitter’ın hâlâ yalnızca iOS’ta olan (bu arada bir Android sürümü yolda) Clubhouse ile rekabet etmesine yardımcı olabilir. Ayrıca Twitter’ı, daha dün mevcut olduğu tüm platformlarda sosyal ses odaları özelliği olan Sahne Kanalları’nı başlatan Discord’a daha yakın bir şekilde getirecektir.

LinkedIn, Slack ve Spotify da Clubhouse benzeri canlı sohbet özellikleri üzerinde çalışırken, Facebook’un da benzer bir özelliği geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER