Teknoloji

Clubhouse’u kopyalayanlar kervanına Discord da katıldı

discord clubhouse

Sesli sohbet odalarından oluşan Clubhouse, son zamanların en çok ilgi gören sosyal ağlarından biri. Platformun popülaritesi ocak ayının sonuna kıyasla biraz azalsa da, başka servislere ilham olma durumu devam ediyor. Clubhouse etkisiyle yeni bir özellik geliştiren platformların arasına son olarak Discord katıldı.

Discord da “Stage Channels” (Sesli Kanallar) adıyla sunulan sesli sohbet odalarında kullanıcılar sanal bir topluluk önünde fikirlerini paylaşabilecek. Stage Channels’a Discord’un faaliyet gösterdiği tüm platformlarda yani  Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve web’de erişilebilecek.

Özü itibarıyla bir sesli iletişim uygulaması olan Discord’da kullanıcılar oluşturdukları kanallarda arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor. Sahne Kanalları ise bir grup insanın bir dinleyici grubunun önünde konuşmasını mümkün kılıyor.

Sahne Kanalları ile belli bir konuya odaklanmak kolaylaşacak ve konuşmacı sırası daha iyi takip edilebilecek. Her sahnede düzeni sağlayan bir moderatör olacak. Moderatör konuşmacılara söz verebilecek, susturabilecek veya dinleyiciler arasına gönderebilecek. Dinleyiciler de el kaldırarak fikirlerini beyan edebilecek. Sahne Kanalları, Discord’un Topluluk ayarları üzerinden aktif hâle getirilebilecek.

Discord, Clubhouse etkisinin hissedildiği tek platform değil. Twitter, Spaces adını taşıyan sesli sohbet odalarını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Spotify, LinkedIn, Facebook, Slack ve Telegram‘ın da bu doğrultuda hazırlıklar yaptığı biliniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER