Eğlence

Clubhouse oda içi oyunları test ediyor

clubhouse davet ve bekleme listesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Clubhouse sesli sohbet odalarında oyun deneyimini test etmeye başladı. Şirketten TechCrunch sitesine gönderilen açıklamayla testlerin başladığı doğrulandı. Clubhouse’un sunduğu ilk oyun ise kullanıcıların birbirlerini daha iyi tanımalarına yardımcı olacak.

“Wild Cards” adını taşıyan oyun, kullanıcılara birbirleriyle kaynaşmalarını hızlandıracak sorular soracak ve görevler verecek. “60 saniye içinde bir sinema fikri bul” veya “Arama geçmişinden beş şey paylaş” gibi soru ve görevler oyuncuları bekliyor. Bu oyunu oynamak için “+Odalar” menüsünden “Oyunlar” seçeneğini seçmek gerekiyor. Bu işlemin ardından kullanıcılar arkadaşlarını davet edebilecekleri bir sosyal oda açacak.

Twitter Spaces gibi platformlarda sunulmayan bir özelliğe yer vermek, Clubhouse’a kalıcı ve yeni kullanıcılar kazanmakta yardımcı olabilir. 2021’in başlarında koronavirüs önlemlerinin üst seviyede uygulandığı dönemde popüler olan uygulama, kullanıcılarına hem arkadaşlarına hem de tanımadıkları kişilere bağlanmanın yeni bir yolunu sunmuştu.

Clubhouse’un bu popülaritesi diğer teknoloji şirketlerine de ilham vermişti. Twitter Spaces, Spotify’ın Greenroom platformu, Facebook’un sesli sohbet odaları ve Amazon’un Amp platformu bu dönemde kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bunların içinde en popüleri Twitter Spaces olurken, Clubhouse ve diğer platformlar aynı seviyeyi görememişti.

Clubhouse tarafından geçtiğimiz aralık ayında The New York Times’a yapılan açıklamada, şirketin büyümesinin sürdüğü belirtilmiş ve platformun uzun ömürlü olacağının altı çizilmişti. Servise geçtiğimiz aylarda yeni özellikler de eklenmişti. Yazılı sohbet ve web üzerinden dinleme destekleri bu yeni özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER