Eğlence

Clubhouse çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkarıyor

clubhouse android

Clubhouse, teknoloji ve sosyal medya dünyasında sadece sese dayalı özelliklerin sunulmasına ön ayak olmuştu. Ancak bir dönemin öncüsü olan uygulama, şu sıralarda zor günlerden geçiyor. Uygulamanın kurucuları Paul Davison ve Rohan Seth, çalışanların yarısından fazlasıyla yolların ayrılacağını açıkladı. İkili, şirketin Covid sonrası dönem için “sıfırlanmasının” gerektiğine dikkat çekti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Covid sonrası dünyanın dışa açılmasıyla birlikte birçok insanın Clubhouse’da arkadaş bulması ve uzun sohbetleri günlük hayatlarına sığdırması zorlaştı. Dünyadaki rolünü bulmak için ürünün gelişmesi gerekiyor. Bu bir değişim dönemini gerektiriyor.”

Davison ve Seth, şirketin mevcut çalışan sayısıyla bu değişimin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Strateji konusunda ekipler arası iletişimin zorluğuna dikkat çekilirken, her ürünün farklı bir ekip tarafından yönetilmesinin de hızlı değişimi daha zor hâle getirdiği belirtildi. İkili, daha küçük ve “ürün odaklı” bir ekibin bu sorunlara çözüm bulacağına inanıyor.

Clubhouse, Covid kapanmalarının tüm dünyada sürdüğü 2020’de sadece davetiyeyle kullanıcı kabul eden bir uygulama olarak öne çıkmıştı. Türkiye’de 2021’in ocak ayı itibarıyla popüler hâle gelen uygulama, pek çok kişi tarafından arkadaşlarıyla bir araya gelmenin bir yöntemi olarak kullanılmıştı. Bu popülarite Twitter Spaces, Facebook Live Audio Rooms ve Spotify Live’a ilham vermişti.

Twitter Spaces Clubhouse’u alt etti

Ancak Twitter’ın geniş kullanıcı tabanının da etkisiyle Twitter Spaces zaman içinde Clubhouse’un önüne geçmişti. Buna Covid kısıtlamalarının tamamen sona ermesi de eklenince işler şirket için biraz daha sarpa sarmıştı. Bu gidişin önüne geçmek için “Houses” özelliğini duyuran uygulama, kullanıcılarına “mevcut arkadaş çevreleri üzerinden yeni arkadaşlar kazanmayı” vadetmişti.

Davison ve Seth’in açıklaması şu ifadelerle son buluyor: “Clubhouse 2.0’ın neye benzeyeceği konusunda net bir vizyonumuz var ve daha küçük, daha yalın bir ekiple ayrıntılar üzerinde daha hızlı ilerleyebileceğimize, doğru ürünü oluşturabileceğimize ve buraya gelmemize yardımcı olan ekip arkadaşlarımızı onurlandırabileceğimize inanıyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER