Eğlence

Spotify Clubhouse’a rakip olarak çıkardığı Spotify Live uygulamasını kapatıyor

spotify live

Spotify, Clubhouse’a rakip olarak çıkardığı Spotify Live uygulamasını kapatma kararı aldı. Daha önce Spotify Greenroom adını taşıyan uygulama, şirketin 2021’de 62 milyon dolar karşılığında Betty Labs’i satın alması sayesinde ortaya çıkmıştı.

Bu anlaşmanın ardından Spotify’ın Locker Room uygulamasının adı Greenroom olarak değiştirilmiş ve uygulamanın sunduğu deneyim sporun ötesini kapsayacak şekilde genişletilmişti. Bundan yaklaşık bir yıl sonra uygulamanın adı bir kez daha değiştirilmiş, bazı özellikleri de Spotify’ın ana uygulamasına entegre edilmişti.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak Music Ally sitesine yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Spotify olarak kullanıcılarının canlı sesle nasıl etkileşime girdiğine dair bir süre deneyip öğrendikten sonra, Spotify Live uygulamasını kullanımdan kaldırma kararı aldık. Spotify ekosisteminde canlı hayran-yaratıcı etkileşimlerinin geleceği olduğuna inanıyoruz. Ancak öğrendiklerimize göre, artık bağımsız bir uygulama olarak bunu sunmak mantıklı değil. Sanatçılar ve hayranlar arasındaki canlı etkileşimleri kolaylaştırmak için ileriye doğru keşfetmeye devam edeceğimiz “dinleme partileri”nin sanatçı odaklı kullanım durumunda umut verici sonuçlar gördük.”

Spotify canlı ses formatını benimsediğini duyurduğunda şirketin CEO’su Daniel Ek, bu formatın yaygınlaşacağını belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Canlı sesi, tıpkı Hikayeler gibi, büyük platformların kullanıcılarıyla iletişim kurmasının güçlü bir yöntemi olarak görüyorum. Tüm platformların bu özelliği sunmasını bekliyorum.”

Spotify Live beklentileri karşılamayan tek platform değil

Spotify Live’ın yolun sonuna gelmesi, Daniel Ek’in öngörülerinde yanıldığını gösteriyor. Ancak bu konuda yanılan tek şirketin Spotify olmadığını belirtmek gerekiyor. Facebook’un çatı şirketi Meta da geçtiğimiz yıl ses temelli pek çok ürünün fişini çekmişti. Bu ürünlerden birisi de canlı sesli sohbet odaları olmuştu.

İLGİLİ HABERLER