Eğlence

Spotify Greenroom yola Spotify Live adıyla devam edecek

spotify live

Spotify Greenroom ile sesli sohbet odası sunan platformlar arasına girmişti. Kısa süre önce şirketin Greenroom adını değiştirebileceğine dair iddialar gündeme gelmişti. Beklenen hamlenin yapılması fazla zaman almadı. Şirket bundan böyle canlı ses odası platformunun adının Spotify Live olacağını açıkladı. Buna ek olarak, sesli sohbet odası deneyimini de ana uygulamasına entegre etti.

İlk etapta sadece bazı orijinal Spotify Live içeriklerine ana uygulama üzerinden erişilebileceği belirtildi. Bu orijinal içeriklerin sunumu konusunda fazla zaman kaybetmeyen Spotify, Off the Record with DJ Akademiks’i 12 Nisan’da dinleyicileriyle buluşturdu. 15 Nisan’da ise Swedish House Mafia’nın yeni albüm lansman performansının bir kısmı Spotify Live’da canlı olarak yayınlanacak.

Nisan ve mayıs ayları için planlanmış başka etkinlikler de var. Dolayısıyla Spofify Live’ın Spotify’ın ana uygulamasında nasıl çalışacağı daha net şekilde anlaşılacak.

Canlı etkinlikler sanatçı veya programın sayfasında yeşil etiketlerle gösterilecek. Böylelikle kullanıcılar bu etkinlikleri kolaylıkla fark edebilecek. Eski adıyla Spotify Greenroom, yeni adıyla Spotify Live uygulaması da bağımsız bir şekilde varlığını sürdürecek. Sohbete katılmak veya bir etkinlik yönetmek için yine bu uygulama kullanılacak. Spotify’ın yapımcısı olmadığı içeriklere de bu uygulama üzerinden erişilecek.

Spotify Greenroom platformunu geçtiğimiz haziran ayında hayata geçirmişti. Platformun temelinde Spotify’ın satın aldığı Betty Labs isimli şirket bulunuyor. Betty Labs, canlı ses uygulaması Locker Room’un geliştiricisi olarak adını duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER