Teknoloji

Clubhouse artık daha fazla mesajlaşma uygulamasına benzeyecek

clubhouse

Sosyal sesli odaların popülerleşmesini sağlayan uygulama olan Clubhouse, şimdi kendini daha çok bir mesajlaşma uygulaması gibi yeniden konumlandırıyor. Şirketin bir blog yazısında detaylandırıldığı gibi, yeni sesli grup sohbetleri “sohbetler” adını alıyor.

Clubhouse’da dostça sesli sohbetler ve kullanıcı deneyimi

Bu sohbetleri bir tür grup Instagram hikayesi gibi düşünebilirsiniz, ancak bu sefer hikayeye sesinizle katkıda bulunuyorsunuz. Bir sohbet başlatmak için bir sesli mesaj kaydediyorsunuz ve ardından bu sohbeti arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Onlar da kendi ses kayıtlarını ekleyerek bir tür sesli kolaj veya konuşma oluşturabiliyorlar.

Uygulama, bu yeni sohbetler etrafında tamamen yeniden tasarlandı. Yeni güncellenmiş uygulamayı açtığımda, yeni bir sohbet başlatmam ve paylaşmam için bir istemde bulundu. Uygulamanın yeni ana sayfasında da ilk gördüğüm şey bu sohbetler oldu. Eğer Clubhouse kullanan arkadaşlarım olsaydı, görünüşe göre onların sohbetleri de ana sayfada görünecekti.

clubhouse

Clubhouse, özellikle Twitter’ın kendi Sosyal Sesli Odaları olan Spaces’ı faaliyete geçirmesinden sonra popülaritesinde büyük bir düşüş yaşadı. Spaces, Elon Musk’ın X platformunun ana özelliklerinden biri olmaya devam ederken, Clubhouse artık insanları büyük kitlelere canlı yayın yapmaktan ziyade arkadaşlarıyla sesli sohbet yapmaya teşvik etmekte daha fazla fırsat görüyor.

Canlı sosyal sesli odalar oluşturabileceğiniz eski özellik hâlâ mevcut, ancak bu özellik biraz daha göz ardı edilmiş durumda. Ana ekrandan mikrofon butonuna tıklayıp, “canlıya geç” seçeneğine kaydırmanız gerekiyor. Clubhouse, canlı odaların “Clubhouse’un merkezi bir parçası olmaya devam edeceğini” belirtiyor.

Yenilenmiş uygulama şu anda iOS ve Android’de mevcut. Uygulamada yapılan tüm değişiklikler, kaldırılan bazı özellikler de dahil olmak üzere Clubhouse web sitesindeki bu yazıda detaylandırılmış.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER