Teknoloji

Slack için Clubhouse benzeri bir sesli sohbet özelliği yolda

slack salesforce

Slack son zamanlarda yeni bir şeyler yapmaya çalışıyor, ancak bu her zaman pek iyi sonuç vermiyor. Uygulama, üyelerin kuruluşlarının dışındaki herhangi birine doğrudan mesaj göndermesine izin veren bir Slack Connect adlı özel mesajlaşma özelliğini tanıtmıştı. Ne var ki, bu özellik çok fazla tepkiye neden oldu ve Slack bunu geri çekmek zorunda kaldı. Buna rağmen şirket, platforma yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor. Bir sonraki yenilik doğrudan bir Clubhouse rakibi olacak gibi görünüyor.

Slack CEO’su Stewart Butterfield, bir Clubhouse sohbetinde uygulamanın Clubhouse’a benzer bazı yeni ses özellikleri ekleyeceğini doğruladı. Ayrıntılara pek girmedi, ancak artan sayıda platformun zaten ortaya çıktığını veya farklı servislerin kendi sürümlerini çıkarmayı planladığını göz önünde bulundurarak şirketin yeni ses özellikleri sunmak istemesi pek şaşırtıcı sayılmaz. Bu arada Clubhouse’un Android uygulaması hâlâ çıkmadı ve Telegram gibi rakipler, bu boşluğu kendi özellikleriyle doldurmaya çalışıyor.

Slack’ten beklenen tek yenilik Clubhouse benzeri özellik sesli sohbet grupları değil. Şu anda diğer birçok uygulamada zaten mevcut olan basit bir sesli mesajlaşma özelliği, Slack’te test ediliyor. Geçen yıl şirket, Snapchat hikâyelerinin kendine has versiyonunu 2020 sonunda tanıtmayı planladığını açıklamıştı, ancak bu gerçekleşmedi. Butterfield, herhangi bir zaman işaret etmemesine rağmen, özelliğe yönelik çalışmaların hâlâ sürmekte olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER