Teknoloji

Slack mesaj özelliğindeki şirket sınırını kaldırıyor

slack dm

Slack DM özelliğindeki sınırları kaldırmak için harekete geçti. Artık aynı şirkette çalışmayan Slack kullanıcıları da platform üzerinden birbirlerine mesaj gönderebilecek. Konuyla ilgili ilk açıklamayı geçtiğimiz ekim ayında yapan Slack, iş birliği içinde olan şirketlerin iletişimini kuvvetlendirmek amacıyla bu özelliği geliştirmişti. Ancak Slack kullanıcılarının birbirleriyle temas kurmasını kolaylaştırmak da amaçlar arasında yer alıyor.

Yenilenen DM deneyiminin temelinde Slack’in geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu Connect platformu bulunuyor. Slack Connect de şirketlerin ortak kanallar aracılığıyla birlikte çalışması için geliştirilmişti. Şirketler arası mesajlaşılabilmesi de Connect’in yeni büyük halkası olarak tanımlanıyor.

DM üzerinden sohbet başlatmak için özel bir bağlantı gerekiyor. Şirketlerin Slack kullanım yapısına bağlı olarak bu özellikten faydalanmak için yönetici onayına da ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor.

Ücretli Slack kullanıcıları, Slack Connect DM özelliğinden bugün itibarıyla faydalanabilecek. Slack’e herhangi bir ücret ödemeyenlerin ise bu imkandan yararlanabilmek için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER