Teknoloji

Slack yeni DM özelliğini taciz endişesiyle askıya aldı

Slack microsoft dm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Slack DM özelliğinin kapsama alanını genişlettiğini geçtiğimiz gün duyurmuştu. Yapılan değişiklikle aynı şirkette çalışmayan Slack kullanıcılarının da birbirleriyle mesajlaşmaları mümkün hâle gelmişti. Bu imkanın kötüye kullanılabileceğine dair endişelerin dile getirilmesinin ardından Slack fazla zaman kaybetmeden harekete geçti.

Slack tarafından konuyla ilgili olarak başkan yardımcısı Jonathan Prince’in imzasıyla The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu tarz suistimalleri engellemek için gerekli adımları hızlı şekilde atıyoruz. Buna e-posta üzerinden Slack Connect DM’leri gönderme özelliğini askıya alarak başlıyoruz. Söz konusu özelliğin ilk dağıtımında bir hata yaptık. Bu durum hedeflerimiz ve sunmak istediğimiz deneyim ile örtüşmüyor.”

Slack’in yeni özelliğinin kusurunu Menotti Minutillo isimli Twitter çalışanı ortaya çıkardı. Farklı şirketlerde çalışanların birbirleriyle iletişim kurmasını kolaylaştırmak için bu imkanı sunan Slack, özellikten çıkış için kolay bir yol sağlamamıştı. Mesajların e-posta üzerinden gönderilmesi de istemediği mesajları alan kişilerin kaçışını zorlaştırmıştı.

Slack yeni DM özelliğini askıya alarak platformunun bir tür “taciz aracı” olarak kullanılmasını engellemiş oluyor. Yeni özelliklerde bu tarz açıkların bulunmasının da Slack gibi şirketlerin imajı için iyi olmadığını söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER