Teknoloji

Twitter Clubhouse’a rakip özelliği Spaces’ı Android kullanıcılarına açtı

twitter sohbet odaları

Twitter’ın şimdilerde çok popüler olan Clubhouse‘a bir cevabı niteliğinde olan Twitter Spaces şimdi Android’e açıldı. Şimdiye kadar bu sohbet odaları sadece iOS uygulamasında bulunuyordu.

Ne var ki, Spaces özelliği henüz beta aşamasında bulunuyor. Sadece seçilmiş sayıda kullanıcı kitlesi sohbet odaları açabiliyor. Ancak şimdi hem iOS hem de Android cihaz sahipleri bu konuşmalara katılabilecekler. Şimdiye kadar sadece iOS kullanıcılar Spaces konuşmalarına ev sahipliği yapabiliyordu. Twitter, çok yakında Android kullanıcılarının da kendi odalarını açabileceklerini kaydetti. Şirket, duyuru için attığı tweette hâlâ bazı işler için çalışmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

Spaces Clubhouse ile rekabet için tasarlanmış olsa da, Twitter daha farklı ses odaklı işlevler için de çalışmayı sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz yaz kullanıcıların tweetler içinde ses klipleri paylaşmalarına izin vermeye başlamıştı. Bu özellik 2020’nin ilerleyen aylarında daha fazla kullanıcıya açılmıştı. Ne var ki, bu hizmet de erişilebilirlik tarafındaki eksiklikleri nedeniyle eleştirilmişti. Twitter da, bu yılın başları itibarıyla video ve ses paylaşımlarına otomatikleştirilmiş alt yazılar ekleyeceğini duyurmuştu.
İLGİLİ HABERLER