Teknoloji

Twitter’da sesli tweetler ile yeni bir dönem başlıyor

Twitter'da sesli tweetler ile yeni bir dönem başlıyor

Twitter ses klipleri kaydetme ve bunları tweetlerinize ekleme imkanını sunmaya başladı. Bu yeni özellik öncelikle iOS’te kullanıma sunuluyor. Şirketin belirttiğine göre, sınırlı sayıda bir grup kullanıcı bu özelliği test edebilecek.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında görüşlerini belirten Twitter yöneticileri Maya Patterson and Rémy Bourgoin, “Bazen 280 karakter yeterli olmayabilir ve çeviri sırasında bazı konuşma nüansları kaybolur. Bugün, Twitter’ı kullanma şeklimize – kendi sesinizle daha insani bir dokunuş katacak yeni bir özelliği test ediyoruz.” şeklinde görüş belirttiler.

Eğer bu özelliğe erişebilirseniz, yeni tweet oluşturma ekranında kamera simgesinin yanında yeni bir dalga simgesi göreceksiniz. Buna tıklatın, ekranın alt kenarında kırmızı renkli kayıt düğmesi görünecek. Buna tıklatarak mesajınızı kaydetmeye başlayabilirsiniz.

https://twitter.com/Twitter/status/1273306563994845185

Twitter, “Her ses tweet’i 140 saniyeye kadar ses yakalar. Söyleyecek daha çok şey var mı? Konuşmaya devam et. Bir tweet için zaman sınırına ulaştığınızda, yeni bir sesli tweet otomatik olarak başlar ve bir dizi oluşturur.” dedi.

Bu yardım sayfasına göre, ses sadece orijinal tweetlere eklenebiliyor. Yani bunları cevaplara veya yorumla birlikte retweetlere ekleyemiyorsunuz. Dikkat çekilmesi gereken bir başka ayrıntı da, kaydettiğiniz ses klibine profil resminiz ekleniyor. Twitter, “Mevcut profil fotoğrafınız ses dosyanıza sabit bir resim olarak eklenecek ve profil fotoğrafınızı güncelleseniz de yenilenmeyecek.” diyor.

Oynat düğmesine tıklatarak sesli tweetleri dinlemeye başlayabilirsiniz. Twitter, iOS’te uygulamanın alt tarafının hemen yanında bir çubuğun görüneceğini, bu sayede zaman akışında kaydırırken de sesli tweetleri dinlemeye devam edebileceğinizi söylüyor. Ayrıca başka bir uygulamaya geçseniz bile sesli tweet çalmaya devam ediyor.

Sesli tweetler Twitter için moderasyonda yeni zorlukları da beraberinde getirecek. Ayrıca burada erişilebilirlik faktörünü de unutmamak gerekiyor. Sağır olan veya duymakta zorluk çekenler bu içeriklere nasıl erişme imkanı bulacaklar, Twitter bu soruya henüz açık bir cevap vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER