Teknoloji

LinkedIn de Clubhouse’a rakip olacak

linkedin ios

Son dönemin en hızlı yükselen sosyal platformlarından biri olan Clubhouse, büyük sosyal ağları etkilemeye devam ediyor. Twitter’ın Spaces adını taşıyan sesli sohbet odaları kullanıcılarla buluşmaya başlamış durumda. Facebook ve Slack’in de bu doğrultuda çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Profesyonellerin sosyal ağı LinkedIn de kendi Clubhouse klonu üstünde çalıştığını doğruladı.

LinkedIn’den konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Profesyonel kimliğinize bağlı özel bir ses deneyimi yaratmak için bazı testler gerçekleştiriyoruz. LinkedIn’in etkinlikler ve gruplar gibi unsurlarını da buraya dahil etmenin yollarını bulmaya çalışıyoruz. Böylelikle üyelerimize topluluklarıyla bağlantı kurmaları için yeni yollar sunmayı amaçlıyoruz.”

LinkedIn, özelliğin beta testlerinin yakında başlayacağını duyurdu. Bu özelliğin nasıl görüneceğini gösteren bir taslak ekran görüntüsü de sosyal ağ tarafından paylaşıldı. Tıpkı Clubhouse ve Twitter Spaces’ta olduğu gibi, konuşmacılar önde ve merkezde gösterilecek. Dinleyiciler ise aşağıda sıralanacak.

linkedin clubhouseClubhouse benzeri bir deneyim sunmak LinkedIn için mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Sosyal ağ, Creator (Yaratıcı) modu gibi yeni araçlarla içerik oluşturucularını cezbetmeyi amaçlıyor.Clubhouse’unkine benzer sesli sohbet odalarının da içerik oluşturucularını platforma çekmekte etkili olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER