Teknoloji

Facebook Clubhouse ile Messenger Rooms çatısı altında rekabet edecek

facebook haber kaynağı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Clubhouse ile rakip olacak bir deneyimi yakında Messenger Rooms içinde sunmayı planlıyor. Söz konusu yayın özelliği için hazırlıklar “Live Audio” (Canlı Ses) ismi altında devam ediyor.

Facebook’un Clubhouse’un karşısına bir rakip çıkarmayı planladığına dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Mobil uygulamalarda “tersine mühendislik” çalışmaları yaparak yeni özellikleri ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi, Facebook’un sesli sohbet özelliğinin işleyişini gösteren ekran görüntülerini paylaştı. Paluzzi, bu deneysel özelliğin işaretlerine Facebook’un Android uygulamasının kodları üzerinden ulaştı.

Söz konusu deneysel özelliğin mevcut yapısında kullanıcılara hangi türde bir oda başlatmak istedikleri soruluyor. Bu seçeneklerden birisi, arkadaşların katılabileceği özel bir sesli sohbet odası. Hâlihazırda Messenger Rooms’ta bir odaya maksimum 50 kişi kabul edilse de, Clubhouse’a rakip olacak sesli sohbet özelliğinde bu sınırın kaldırılması veya yukarıya çekilmesi muhtemel görünüyor.

Facebook’un sesli sohbet odasının mevcut tasarımı Clubhouse’a benzer nitelikte. Odada konuşmacı olanların profil fotoğrafları daha büyük şekilde gösterilecek. Dinleyiciler ise alt kısımda daha küçük profil resimleri eşliğinde listelenecek. Odanın kartında odadaki konuşmacılar ve odadaki toplam kişi sayısını görmek mümkün olacak.

Facebook, Clubhouse ile rakip olacak sesli sohbet özelliğinin hazırlıklarını doğruladı. Şirket tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, Paluzzi’nin ulaştığı ekran görüntülerinin değerlendirilen farklı seçeneklerden birine ait olduğunu belirtti. Facebook’un özelliği henüz deneysel nitelikte olduğu için nihai tasarımında değişiklik olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER