Teknoloji

Elon Musk, eski Twitter yöneticileriyle hukuk mücadelesinde

elon musk twitter

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından şirketin üst düzey yöneticilerini işten çıkarması, teknoloji ve iş dünyasında geniş yankı uyandırdı. Şimdi ise, eski CEO Parag Agrawal, eski CFO Ned Segal, eski baş hukuk müşaviri Vijaya Gadde ve eski genel hukuk müşaviri Sean Edgett, Musk ve şu anda X olarak bilinen şirkete karşı 128 milyon dolarlık tazminat talebiyle dava açtı. The Wall Street Journal‘ın haberine göre, bu dava, Musk’ın liderliğindeki X’in borçlarını ödememe konusundaki isteksizliğinin adeta bir alay konusu haline geldiğini gösteriyor.

Elon Musk’ın hukuk mücadelesi

Davada, Musk’ın şirketi satın almasını zorunlu kılan aynı yöneticiler, şimdi onun 200 milyon dolarlık hisse senedi opsiyonları sabah vakti değer kazanmadan önce onları “aldatma” amacı güttüğünü iddia ediyor. Bu iddiaların kaynağı ise, Musk’ın kendisi. Geçen yıl yayımlanan Walter Isaacson’ın Elon Musk biyografisinden alıntılar yaparak, Musk’ın neden anlaşmayı kapattığını ve onları neden işten çıkardığını açıklıyorlar.

Musk, Isaacson’a verdiği demeçte, “Bu gece kapatmakla yarın sabah yapmak arasında kavanozda 200 milyon dolarlık bir fark var.” dedi. Kitaptan alıntılanan bir başka bölümde ise, Musk ve avukatı Alex Spiro arasında geçen bir konuşma yer alıyor. Agrawal’ın istifa etmeye çalıştığı ancak onların bu hamleyi engellediği belirtiliyor. Agrawal’ın istifa mektubunu göndermesine izin vermemek, şirketin ona tazminat paketini ödemek zorunda kalmayacağı anlamına geliyordu.

Elon Musk’ın X şirketi tarafından yapılan ihmal, israf ve kötü yönetim iddialarına rağmen, dava, bu eylemlerin şirket yönetim kurulu tarafından onaylandığını ve Elon Musk’ın Twitter için 44 milyar dolar ödemesini sağlayan avukatlara 90 milyon dolar ödemek gibi işlemleri gerçekleştirmek için gerekli olduğunu savunuyor.

İLGİLİ HABERLER