Teknoloji

X, 2500’den fazla Premium takipçisi olan hesaplara mavi tik veriyor

x premium plus

Elon Musk‘ın sahibi olduğu X, önde gelen bazı gazetecilere ve popüler başka kullanıcılara bir anda mavi tik verdi. Bu beklenmedik gelişme, mavi tik alan kullanıcıların paylaşımlarıyla ortaya çıktı. Söz konusu isimlerden biri olan Peter Kafka’nın gönderisi, mavi tiklerin kazara verilmediğini gösteriyor: “X topluluğunun etkili bir üyesi olarak, size kullanım koşullarına tabi olarak ücretsiz bir X Premium aboneliği sunduk.”

X’in sahibi Elon Musk tarafından bir paylaşım da konu hakkında daha net fikir edinmeyi sağlıyor. 2500’den fazla mavi tikli takipçisi olanlar, Premium özelliklerine ücret ödemeden kavuşuyor. Bu sayı 5000’i geçtiğinde Premium+ aboneliği ücretsiz olarak sunuluyor.

Bundan önce sadece toplam takipçi sayısı 1 milyondan fazla olan hesaplara mavi tikler ücretsiz olarak sunuluyordu. Bu yeni hamleyle takipçi sayısı çok büyük olmayan etkili kullanıcıların da öne çıkarılması amaçlanıyor gibi görünüyor.

X Premium abonelerinin paylaşımlarının öne çıkması değerli bilgileri arka plana itti

Peki bu hamleyi ne tetikledi? X daha fazla mavi tikli gazeteciye ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Son zamanlarda yaşanan Tayvan depremi, Türkiye’deki yerel seçim, ABD’nin Baltimore şehrinde köprü yıkılması gibi olayların ardından bazı kullanıcılar X’in artık Twitter adını taşıdığı dönemdeki gibi büyük bir haber kaynağı olmadığını belirtmişti.

X’te mavi tikli hesaplardan yapılan paylaşımların öne çıkarılması nedeniyle Premium abonesi olmak dışında bir özelliği bulunmayan kişilerin paylaşımları, uzmanların gönderilerinin önüne çıkabiliyor. Yeni mavi tik açılımıyla bu durumun engellenmesi ve değerli bilgilerin daha kolay fark edilmesi hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER