Teknoloji

Twitter olumlu ve olumsuz oy tepkileri için denemeler yapıyor

twitter

Twitter, retweetleme ve yanıtlama için var olan normal seçeneklere eşlik edecek yeni araçları test ediyor. Bazı kullanıcılar tweet’ler için yeni olumlu oy ve olumsuz oy tepkileri için çeşitli düğmeleri tweet’lerin altında görmeye başladılar. Twitter, bu özelliği iOS’te küçük bir kullanıcı grubu için test ettiğini doğruladı. Zaten test grubunun parçası olan kullanıcılardan gelen birden fazla tweetle bu durum ortaya çıkmıştı. göre zaten tespit edildi.

Twitter, iOS kullanıcılarının birkaç farklı stilde (yukarı ve aşağı oklar, bir kalp simgesi, bir aşağı ok, başparmak yukarı ve başparmak aşağı simgeleri) olumlu ve olumsuz oy verme araçları görebileceğini belirtiyor. Bu şekilde bir yazışma veya tartışmada kullanıcılara verilen yanıt türlerini anlama özelliğini test ettiğini, böylece daha fazlasını göstermenin yolları üzerinde çalışabileceğini söylüyor. Şu anda verilen oylar herkes tarafından görülemiyor.

Twitter olumlu ve olumsuz oyları Reddit’tekine benzer biçimde kullanabilir

Twitter, yukarı ve aşağı oylamayı kalıcı bir özellik olarak eklemeyi planlayıp planlamadığını (veya oylamanın ana akışınızda gördüğünüz içerikleri nasıl etkilediğini) söylemediyse de, bir yol olarak yukarı ve aşağı oylamayı içeren Reddit ile benzerlik kurulacak durumlar var. Reddit bir alt konuya gelen favori yanıtları, yorumları ve gönderileri ortaya çıkarmak için bu yöntemi kullanıyor. Twitter, şimdilik olumlu ve olumsuz oyların tweet sırasını etkilemediğini söylüyor.

Twitter, geçmişte Facebook gönderileri ve Messenger mesajları için Facebook’un kullandığı emoji tepkilerini taklit ediyor gibi görünen tepkiler de dahil olmak üzere, başka tür tweet etkileşimleri üzerinde çalışmalar yapmıştı. Twitter’ın ürün lideri Kayvon Beykpour, şirketin geçen yıl beğenmemeler üzerinde çalışma yaptığını ve bu özelliğin bir kullanıcının tweet’ine yanıt olarak Twitter’ın birçok “önceliklerinden” biri olduğunu dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER