Teknoloji

Instagram hikayeleri içindeki metinler için otomatik çeviri özelliği geldi

instagram hikayeleri

Instagram, çarşamba günü yaptığı duyuruya göre, hikâye gönderilerindeki metni otomatik olarak çevirmek için yeni bir seçenek ekliyor.

Bundan böyle hizmet, bir gönderide yabancı bir dil tespit ettiğinde, ekranın sol üst köşesinde, kullanıcıların altta bir çeviri görmek için dokunabilecekleri bir “Çeviriyi Gör” seçeneğini gösterecek. Instagram, yeni çeviri özelliğinin tüm dünyada kullanıma sunulacağını ve uluslararası bir kitleyle içerik paylaşımını kolaylaştırmak için şu anda 90’dan fazla dili desteklediğini söylüyor.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından daha önce geliştirildiği bildirilen özellik, artık Instagram hikâyeleri ve geleneksel gönderiler arasında bir denklik olduğu anlamına geliyor. Instagram, 2016’da yorumlara, altyazılara ve kullanıcı biyografilerine otomatik çeviriler eklemişti. Ancak bu özelliği, bundan bir ay sonra kullanıma sunulan hikayeleri içine eklemeyi başaramadı.

Yeni özellik metni çevirebilse de Instagram, sesli çevirinin “şu anda” mevcut olmadığını söylüyor. Instagram, mayıs ayında İngilizce hikayeler için otomatik altyazı özelliğini kullanıma sunmuştu. Bir gün sesleri de çevirebileceği ihtimal dışı görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER