Manşetler

Instagram çeviri özelliği sunmaya başlıyor

instagram ana sayfa sırlaması

Instagram aylık kullanıcı sayısının 500 milyonu bulduğunu hafta içinde açıklamıştı. Popüler fotoğraf ve video paylaşım servisi, küresel kullanıcı kitlesinin birbirini daha iyi anlaması için yeni bir özelliğin daha dağıtımına başlamaya hazırlanıyor. Instagram önümüzdeki aydan itibaren kullanıcılarına çeviri özelliği sunacak.

Özelliğin aktif hâle gelmesinin ardından Instagram özgeçmişlerinin, fotoğraf altı yazılarının ve yorumlarının yanında “Çeviriyi Gör” şeklinde bir bağlantı belirecek. Facebook’un sahibi olduğu fotoğraf ve paylaşım servisi hali hazırda 24 dili destekliyor. Instagram çeviri özelliğinin daha önceden yapılan paylaşımları kapsamayacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım servisleri, küresel kullanıcı kitleleri arasındaki bağı kuvvetlendirmek benzer çeviri hizmetlerini sunuyor. Ancak bu doğrultuda sunulan çevirilerin her zaman çok da kaliteli olmayabileceğini unutmamak gerekiyor.

Instagram çeviri özelliğini bazı kullanıcılarına şimdiden sunuyor

Instagram’dan yapılan açıklamada çeviri özelliğinin dağıtımına önümüzdeki ay başlanacağı belirtilse de, bazı kullanıcılar şimdiden uygulama içinde “Çeviriyi Gör” butonuyla karşılaşıyor. Dolayısıyla başka dilleri konuşanların dediklerini anlamak için çok uzun bir süre beklenmeyecek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER