Teknoloji

Instagram Hikayeler için altyazı çıkartmasını duyurdu

instagram hikayeler

Instagram, Hikayeler için altyazı çıkartmasının resmi duyurusunu yaptı. Daha önce internete sızan bu özellik sayesinde videolardaki konuşmalar otomatik olarak yazıya dökülebilecek. Ancak bu özellik ilk etapta sadece İngilizce olarak ve İngilizce konuşan ülkelerde kullanılabilecek. Önümüzdeki dönemde başka ülke ve dillerde de bu özelliği kullanmak mümkün olacak. Instagram, Reels’te de otomatik altyazı testlerine başlayacak.

Instagram daha önce IGTV ve Threads uygulamasında altyazı desteği sunmaya başlamıştı. Bu desteğin Hikayeler ve Reels’e eklenmesi, buradaki içerikleri daha kapsayıcı ve kolay izlenir hâle getiriyor. Bunun duyma engelliler, duyma güçlüğü yaşayanlar, ana dili İngilizce olmayanlar veya hikayeleri sessiz olarak izleyenleri sevindirecek bir özellik olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

Tıpkı Hikayeler içindeki diğer metin seçenekleri gibi, altyazılarda da renk ve yazı tipini değiştirmek mümkün olacak. Kullanıcılar altyazılar içindeki kelimelerde bireysel olarak düzenleme yapabilecek. Otomatik olarak oluşturulan altyazılarda zaman zaman sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu nedenle düzeltme imkanının varlığı önem taşıyor.

Hikayeler için otomatik altyazı çıkartması sunan Instagram, bu yönde çalışmalar yapan tek platform değil. Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gibi servislerin hepsi video sohbetler için otomatik altyazı desteği sunuyor. Google, Canlı Altyazı özelliğinin kapsama alanına geçtiğimiz mart ayında Chrome’u da dahil etmişti. TikTok geçtiğimiz ay Amerikan İngilizcesi ve Japonca için otomatik altyazı desteğini duyurmuştu. Twitter ise kısa süre önce Spaces için daha gelişmiş altyazı desteği sunmayı planladığını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER