Teknoloji

Instagram hikayelerine çıkartmalarla altyazı eklenebilecek

instagram blend

Instagram en popüler unsurlarından biri olan hikayeler için yeni bir araç daha sunuyor. Kullanıcılar artık hikayelerine çıkartma yardımıyla altyazı ekleyebilecek. Sosyal medya danışmanı Matt Navara, bu özelliğin işleyişini gösteren bir video paylaştı.

Instagram’ın yeni çıkartması Altyazılar adını taşıyor. Bu özellik aktif hâle getirildiğinde videodaki sesler Instagram tarafından yazıya dökülüyor. Kullanıcılar altyazının yazı tipini değiştirebiliyor. Ancak Navarra’nın paylaşımında Instagram’ın sesi yazıya dökme işinde bazı hatalar yapması gözden kaçmıyor.

Instagram’ın bu yeni aracının özellikle duyma konusunda sıkıntı yaşayanlar için çok yararlı olacağı söylenebilir. Buna ek olarak, ana dilinden farklı bir dildeki hikayeleri izleyenler de bu araçtan faydalanacak gibi görünüyor.

Instagram, hikayeler için sunduğu altyazı aracıyla ilgili olarak Engadget sitesine bir açıklama da gönderdi. Şirket açıklamada özelliğin henüz geniş ölçekli kullanıma açılmadığının altını çizdi. Buna ek olarak, kullanıcıların hikayelerle kendilerini daha iyi ifade etmesinin yollarının arandığı da hatırlatıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER