Teknoloji

Twitter emojili tweet reaksiyonlarını test ediyor

elon musk twitter

Twitter, kullanıcılarının gördükleri tweetlere yönelik düşüncelerini emojilerle gösterebilmesini sağlayan reaksiyonları test ediyor. Söz konusu özelliği, uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong ortaya çıkardı.

Twitter’ın emojili reaksiyonları daha önce de test ettiğini hatırlatmakta fayda var. Mikro blog servisi, 2015’te de emojili reaksiyonlar üzerinde çalışmalar yapmıştı. O dönemde Facebook da bu özelliğe kendi yorumunu getirmekle meşguldü.

Wong tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde bir tweet reaksiyonu arayüzü görülüyor. Burada gözünden yaşlarla gelerek gülen veya şaşkın yüz emojileri ile teşekkür veya beğeni belirten başka emojiler yer alıyor. Arayüzde “Fleet ile yanıt ver” seçeneği de dikkat çekiyor. Bu da Twitter’ın henüz birkaç ülkede test ettiği “kaybolan tweet” özelliğinin varlığını bir kez daha hatırlatıyor.

Twitter’ın bir süre önce tweetleri yanıtları kapatmaya mümkün kılması, emojili reaksiyonların varlığını daha anlamlı hâle getiriyor. Tweetlere yazılı olarak yanıt veremeyenlerin düşüncelerini gösterebilme konusunda bir imkana sahip olması, platformun çok sesli yapısının korunması açısından önem taşıyor.

Twitter tarafından test edilen bu özelliğin son kullanıcılara açılmasının garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Emojili reaksiyonların da devreye girmesiyle birlikte bir paylaşımın Twitter’da yarattığı etkiyi ölçmenin biraz daha karışık hâle geleceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER