Teknoloji

Twitter yanıtları sınırlamayı test ediyor

twitter API Pro

Twitter, kullanıcılarına tweet’lerine verilebilecek yanıtları sınırlama imkanı sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Bu teste dahil edilen kullanıcılar; tweet yazma ekranında yeni bir bölüm görecek. Bu bölüm üzerinden herkesin tweet’i yanıtlayabilmesi, sadece takip edilen kişilerin tweet’i yanıtlayabilmesi ve sadece tweet’te bahsedilen kişilerin cevap verebilmesi seçenekleri arasında seçim yapılabilecek.

Mikro blog servisi, bu özelliğin test edileceğini geçtiğimiz ocak ayında açıklamıştı. Eğer bir kullanıcı tweet’ine verilebilecek yanıtları sınırlarsa bu durum tweet’in beğenilmesine veya retweet edilmesine engel olmuyor.

Kullanıcılar tweet’e verilebilecek yanıtların sınırlandırıldığını tweet’in altına eklenen bir açıklamayla görebiliyor. Bu yeni özelliğin örneğini hemen aşağıda görebilirsiniz.

Twitter’ın yanıt sınırlama özelliğinin işleyişi ise mikro blog servisi tarafından şu şekilde anlatılıyor:

https://twitter.com/Twitter/status/1263145271946551300

Twitter’dan verilen bilgiye göre, söz konusu özellik hâlihazırda servisin iOS, Android ve web uygulamaları üzerinde test ediliyor.

Tweet’lere verilebilecek yanıtıları sınırlamak, Twitter’ın çok uzun zamandır başını ağrıtan taciz ve kötü muamele sorunlarının çözümüne yardımcı olabilir. Sadece belli kişilerden gelecek yanıtlara izin vermek, kullanıcıların daha rahat ve anlamlı diyaloglar kurmasını sağlayabilir. Bu yöntemin etkileşimlerden trolleri temizlemek için önemli bir katkı sağlayacağı söylenebilir. Ancak tweet’in retweet edilebileceğini ve troller tarafından yine yıpratma amacıyla kullanılabileceğini unutmamak gerekiyor.

Twitter son birkaç aydır platformundaki diyalogu iyileştirmek ve temizlemek adına çeşitli özellikler sunuyor. Yanıtların gizlenebilmesi ve diyaloglar için yeni bir arayüzün test edilmesi yapılan yenilikler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER