Manşetler

Clubhouse davet ve bekleme listesini kaldırdı, üyelik herkese açıldı

clubhouse davet ve bekleme listesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Clubhouse genişliyor. Kurucu ortaklar Paul Davison ve Rohan Seth, çarşamba günü uygulamaya kullanıcı kaydının artık yalnızca davetlilere açık olmadığını duyurdu. Bir sözcü, şu anda yaklaşık 10 milyon kişinin bekleme listesinde olduğunu ve zaman içinde yavaş yavaş uygulamaya ekleneceklerini kaydetti.

Aslında, ilk günden itibaren hemen milyonlarca kullanıcı eklenmeyecek, ancak görünüşe göre, yeniden kaydolmayı denerseniz, bunun sonucunda bir Clubhouse kullanıcısı olabileceksiniz. Yeni kullanıcı kaydı ile ilgili haberlerin yanı sıra, Clubhouse yeni logosunu da gösterdi. Buna ek olarak yeni uygulama simgesi olarak Rapçi 21 Savage’ın menajeri Justin “Meezy” Williams seçildi.

Değişikliklerle ilgili bir blog yazısında, “Davet sistemi erken tarihimizin önemli bir parçası oldu.” ifadesi yer alıyor. “Dalgalar halinde insanları ekleyerek, çarşamba Oryantasyonlarımızda her hafta yeni yüzleri karşılayarak ve her pazar Town Hall’da toplulukla konuşarak, Clubhouse’u ölçülü bir şekilde büyütebildik ve ölçeklendirme yaparken bir şeylerin bozulmasının önüne geçtik.

Bu değişiklik, Clubhouse’un direkt mesaj ürünü Backchannel’ı duyurmasından yalnızca bir hafta sonra gerçekleşti. Ekip, lansmanın ilk gününde 10 milyon mesaj ve ilk hafta boyunca 90 milyondan fazla mesaj gönderildiğini söylüyor.

Tabii ki, uygulamanın geniş kitlelere açılışı artan rekabetin tam da ortasında geliyor. Clubhouse bir yandan ürününü geliştirip bir yandan da bekleme listesi ile abone sayısını artırırken, Twitter Spaces gibi diğer sosyal ses ürünleri herkese açıldı. Clubhouse rekabet etmek ve yeni kullanıcılar kazanmaya devam etmek istiyorsa, herkesin gerçekten uygulamaya erişebildiğinden emin olması gerekir. Bu yolculuğun bir parçası da, başlangıçta sunulan iOS uygulamasına ek olarak onun Android versiyonunu çıkarmaktı. Şimdiyse yeni kullanıcı kaydının önündeki tüm engelleri ortadan kaldıran ikinci büyük adım geldi.

İLGİLİ HABERLER