Teknoloji

12.9 inç ekranlı iPad Air için yeni ekran iddiası

ipad air

Geçtiğimiz hafta çıkan bir haberde Apple’ın 12.9 inç ekranlı iPad Air için 12.9 inç iPad Pro’dan kalan Mini LED panelleri kullanacağı iddia edilmişti. Bunun mevcut iPad Air’e kıyasla ekran kalitesinde ciddi bir artış getirecek olması heyecan yaratsa da, yeni bir haber bu heyecanı söndürecek gibi görünüyor.

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’ndan Ross Young, 12.9 inç ekranlı yeni iPad Air’de Mini LED panellerin kullanılmayacağını ve şirketin yine mevcut modellerde olduğu gibi IPS LCD paneli tercih edeceğini belirtti.

Apple’ın Mini LED panellerin yüksek maliyeti nedeniyle böyle bir tercihte bulunduğu söyleniyor. Ancak çıkan ilk haberde şirketin elindeki fazla Mini LED panelleri kullanacağı belirtilmişti. Dolayısıyla bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Young, 12.9 inç Mini LED ekranlı yeni bir iPad’in yılın son çeyreğinde tanıtılabileceğini iddia etti. Bu modelin hangi isimle sunulacağı veya Apple’ın ürün portföyünde nereye yerleşeceği belirsizliğini koruyor. Belirsizliğin ortadan kalkması için de beklemek gerekiyor.

Yeni iPad Air ve Pro 7 Mayıs’ta tanıtılacak

Apple yeni iPad modellerini 7 Mayıs’ta tanıtacak. Yeni iPad Pro ve Air’ler hakkında bu tarihten önce başka bilgilerin gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER