Teknoloji

Apple 12.9 inç ekranlı iPad Air’i Mini LED panelle sunacak

ipad air 5 2022 inceleme

Apple’ın yeni nesil iPad Air için iki farklı ekran boyutu seçeneği sunacağı uzun süredir konuşuluyor. Cupertino merkezli şirketin yeni iPad Pro’larda OLED ekrana geçeceği belirtilirken, Apple’ın iPad Air’in daha büyük ekranlı versiyonu için Mini LED teknolojisini tercih edeceği söyleniyor. Apple hâlihazırda iPad Pro modellerinde Mini LED ekran teknolojisini kullanıyor.

Söz konusu iddiayı, Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’ndan Ross Young paylaştı. Young’ın bu tarz konularda güvenilir bir kaynak olduğunu belirtmek gerekiyor. 12.9 inç ekranlı iPad Air’de Mini LED ekrana geçmek düşük güç tüketimi, HDR içerikler için daha iyi parlaklık ve mevcut iPad Air’lerdeki IPS LCD ekranlara kıyasla daha derin siyahlar sağlıyor.

Apple’ın elinde hâlihazırda mevcut 12.9 inç iPad Pro için tedarik edilmiş bir miktar Mini LED panel olduğu tahmin ediliyor. Tablet satışlarının son aylarda gerilemesi de bu tahmini destekliyor. Yine de, Mini LED’e geçişin Air serisi için pozitif bir adım olduğunu söylemek gerekiyor. Bu noktada 12.9 inç iPad Air’in 12.9 inç iPad Pro’ya kıyasla daha uygun fiyatla satılacağını ve daha geniş bir kitleye ulaşabileceği söylenebilir.

Young, 10.9 inç ekranlı iPad Air’in ekran teknolojisi konusunda bilgi vermedi. Ancak burada mantıklı tahmin, IPS LCD kullanımının devam etmesi yönünde. Zira Apple’ın elinde 10.9 inçlik Mini LED panel bulunmuyor. Ancak ekranın 11 inçe çıkarılması durumunda işlerin değişmesi ihtimal dahilinde yer alıyor.

Yeni iPad Air büyük ihtimalle mayıs ayında tanıtılacak

Apple’ın yeni iPad Air modellerini önümüzdeki ay tanıtması bekleniyor. Şirketin yeni Pro tabletlerini de aynı dönemde gözler önüne çıkarması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER