Teknoloji

Twitter üst yönetiminde deprem; Beykpour görevden alındı

twitter microsoft

Son haftalarda Elon Musk’ın satın almasıyla gündemde olan Twitter’ın zirvesinde yeni bir sarsıntı yaşanıyor. CEO Parag Agrawal, “ekibi farklı bir yöne çekmek istediği” gerekçesiyle şirketin tüketici ürünleri genel müdürü Kayvon Beykpour’u görevden aldı. Ayrıca, şirketin gelirlerden sorumlu yöneticisi Bruce Falck’ın da ayrıldığı doğrulandı. Yedi yıldır şirkette olan Beykpour, babalık izninde bulunuyordu.

Yönetim katında yaşanan bu sarsıntı, Twitter maliyetleri düşürmeye çalışırken, işe alımda şirket çapında yaşanan bir duraklama ile birlikte geldi. Şirketin çoğu işe alım sürecini duraklattığı ve işçilik dışı maliyetleri azaltma yoluna gittiği söyleniyor. Şirketin Elon Musk’ın şirketi satın alma teklifini kabul etmesinden bu yana sarsılan Twitter’da, muhtemelen belirsizlik daha da artacak. Agrawal’ın çalışanlara şirketin mevcut yöneticilerinin Musk’ın platformu hangi yöne götüreceğini bilmediğini söylediği belirtiliyor. Musk, Twitter’ın mevcut yönetimine güvenmediğini ve satın alma anlaşması nihayete erdirildiği zaman başa geçecek yeni CEO ile ilgili kafasında bir fikir olduğunu söylemişti.

Tüm bunlara rağmen, Agrawal kendi başına büyük değişiklikler yapıyor. En önemlisi, uzun süredir Twitter içinde ve dışında sevilen bir ürün yöneticisi olan Beykpour’u işten çıkararak bunun en önemli adımını gerçekleştiriyor. Beykpour, ayrılışıyla ilgili bir gönderide, “Gerçek şu ki, Twitter’dan böyle ve bu zamanda ayrılmayı hayal etmiyordum ve bu benim kararım değildi.” diye yazdı. “Parag, takımı farklı bir yöne götürmek istediğini bana bildirdikten sonra ayrılmamı istedi.”

New York Times‘ın bildirdiğine göre, Agrawal şirket çalışanlarına yönelik olarak yayıladığı bir duyuruda, şirketin gelir ve kullanıcı büyümesi hedeflerine ulaşamamasından bahsetti. Musk, platform için daha da agresif hedefleri olduğunu açıkça belirtmişti. Kısa süre önce, 2028 yılına kadar Twitter’ın kullanıcı sayısını yaklaşık bir milyara çıkarmayı planladığını belirtti.

Bu arada maliyetleri azaltmak isteyen tek büyük platform Twitter değil. Meta da işe alım planlarını geri çekmeyi planladığını ve Reality Labs bölümündeki bazı projeleri sonlandırdığını söyledi.

Beykpour Periscope’un kurucusuydu

Beykpour son zamanlarda birçok yeni ürün ve hizmete imza atan Twitter’ın göz önünde olan bir ismiydi. Yönetici, 2013 yılında Türkiye’de meydana gelen Gezi olayları sırasındaki ortamdan etkilenerek bir mobil canlı yayın platformu olan Periscope’u kurmuştu. Twitter’ın bu şirketi satın almasıyla birlikte Twitter’da üst düzey yöneticilik görevini üstlenmeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER