Ulaşım

Android Auto otomobillerdeki farklı bilgi ekranlarına uyum gösterecek

android auto

Çarşamba akşamı gerçekleşen Google I/O 2022 açılış konuşması sırasında gelen tüm büyük donanım ve yazılım duyurularının ardından, perşembe günü de Android Auto ve Android Automotive tabanlı bilgi-eğlence sistemlerine sahip araçlar için bazı yenilikler duyuruldu.

Söz konusu yenilikler Google’ın “Otomobiller için Android’deki Yenilikler” oturumunun bir parçası olarak ayrıntılı şekilde açıklandı. Yaklaşan en önemli değişiklik, sürüş sırasında gezinmeyi, medyayı kontrol etmeyi ve başkalarıyla iletişim kurmayı kolaylaştırmaya odaklanan Android Auto için yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüdür. Şirket, yeni otomobillerde daha büyük ekranları yerleştirirken; yol tarifi, müzik ve metinleri aynı anda görebilmeniz için tüm cihazlarda bölünmüş ekran görünümünü standart hâle getiriyor. Bu, bir dizi menü ve ayar arasında gezinmek zorunda kalmadan bir şarkıyı hızlı bir şekilde duraklatabileceğiniz veya yeni bir mesaj görebileceğiniz anlamına gelir.

android auto

Bunun da ötesinde Google, yeni arabaların çıkmasıyla birlikte artan ekran çeşitliliğine daha kolay uyum sağlayabilen uyarlanabilir düzenler için sunduğu desteği de geliştiriyor. Bu nedenle, ön panelinizde ekstra geniş veya dikeyde uzun ekran varsa, Android Auto UI yine de ilgili tüm bilgilerinizi gösterebilir. Bu arada, eller serbest kontrolleri iyileştirmek için Google Asistan; cevapsız aramaları geri döndürme, varış saatlerine kısa mesaj gönderme ve daha fazlası gibi şeyler için daha iyi bağlamsal öneriler sunuyor.

android auto

Son olarak Ford, Volvo ve diğerlerinin yeni araçlarında karşımıza çıkmaya başlayan Android Automotive tabanlı sistemleri barındıran araç sahipleri için Google, video akışı uygulamaları için daha geniş destekle araç içi eğlence seçeneklerinizi genişletiyor. Bu yılın başlarında düzenlenen CES’te Google, YouTube’dan klip yayınlama özelliğini duyurmuştu ve şimdi Tubi TV ve Epix Now uygulamaları da buna eklenecek. Sadece araba park halindeyken videoları izleyebileceğinizi unutmayın, bu yüzden bir yandan video izlerken bir yandan araba kullanmaya çalışmamak gerekiyor. Google gelecekte, yolcuların telefonlarından araçlarının yerleşik ekranına içerik akışı yapmalarına izin vermeyi planladığını söylüyor, ancak bunun ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir takvim vermiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER