Teknoloji

Threads otomatik arşivleme özelliğini test ediyor

threads

Threads kullanıcıları yakında akışlarını temizlemenin yeni bir yolunu bulabilir. Instagram ve Threads’in tepe yöneticisi Adam Mosseri, uygulamanın, bireysel gönderileri manuel olarak arşivlemek veya belirli bir süre sonra gönderileri otomatik olarak gizlemek için kullanılabilecek yeni bir arşiv özelliğini test ettiğini açıkladı.

Instagram’da olduğu gibi, bir gönderiyi Threads’de de arşivlemek onu genel görünümden gizleyecek. Ancak gönderi orijinal yazarın görüntülemesine veya geri almasına açık olacak. Mosseri, özelliğin başlangıçta “az sayıda kişinin” kullanımına sunulacağını söyledi.

Mosseri, platformdaki tüm gönderilerin geçici olmasını tercih ettiğini gizlemiyor. Tecrübeli yönetici, şubat ayındaki bir paylaşımında “Sanırım bir ay kadar sonra Threads’deki gönderileri otomatik olarak arşivlemeye geçmeliyiz” ifadesini kullanmıştı.

Ancak önceki gönderiyle paylaşılan bir ankette, Threads kullanıcıları ezici bir çoğunlukla, gönderilerinin otomatik olarak genel görünümden gizlenmesini “asla” istemeyeceklerini belirtmişti. Mosseri, son gönderisinde “yankılanan geri bildirimin bunu varsayılan hale getirmek olmadığını”, dolayısıyla şirketin ilk etapta “bir seçenek olarak” arşivlemeyi deneyeceğini dile getirdi.

Threads için gönderileri otomatik olarak arşivlemek mantıklı mı?

Eski gönderileri arşivlemek Instagram’da popüler olsa da bu özellik Threads’te biraz daha tartışmalı olabilir. Platform büyüdükçe ve gerçek zamanlı bilgilere yönelik daha fazla özellik ekledikçe, otomatik olarak arşivlenen gönderiler geri dönüp bir güncellemenin orijinal kaynağına tekrar bakmayı zorlaştırabilir.

Ancak gönderilerin geçici olmasına izin vermek çoğu zaman kullanıcıları daha sık paylaşım yapmaya teşvik eder ve bu da Threads’in sürekli büyümesi açısından daha da önemlidir.

İLGİLİ HABERLER