Teknoloji

Android TV 13 ile birlikte resim içinde resim görüntülü görüşmelere açılıyor

android tv 13

Google, I/O 2022‘de yalnızca Android telefon ve tabletlerle değil, diğer cihazlarla da ilgilendiğini belli ediyor. Şirket, TV tarafında Android 13 için ayrıntılı güncellemeler duyurdu.

Google, Android’den Google TV’ye yayın yapmayı desteklemeye yönelik önceden duyurulan planların yanı sıra, Android TV’nin resim içinde resim görüntüleme özelliğini genişleterek grup görüşmesi videolarını da içereceğini, yerleşik bir mod ekleyeceğini ve sohbetlerin diğer uygulamalardaki içeriği gizlemesini önleyeceğini açıkladı. Böylelikle web tarayıcınızı engellemeden, kameralı bir TV’de ailenizle sohbet edebilirsiniz.

Gelecekte çıkacak Android TV sürümü, farklı klavye düzenlerini de destekleyecek. Google, bunun girişleri QWERTY olmayan fiziksel klavyelerle eşlemesi gereken oyun geliştiricileri için yararlı olabileceğini söyledi. Gelişmiş ses yönlendirme ve HDMI yanıtları sayesinde performans ve kalite tarafında artışlar bekleniyor.

Geliştiriciler, Google’ın ADT-3 kiti veya bilgisayar tabanlı bir öykünücü erişimi Android 13 TV beta 2 sürümüne şimdi erişebilirler. Son hâlini almış Android TV güncellemesinin gelmesi için muhtemelen yılın sonlarına kadar beklemeniz gerekecek. Mobil cihazlara özel Android 13’te olduğu gibi, bu TV sürümü de büyük yenilikler getirmiyor. Bunun daha çok modern beklentilere ayak uydurmaya yardımcı olacak bir iyileştirme olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER