Manşetler

İşte Snapdragon 8 Gen 1 ile gelecek ilk akıllı telefonlar

snapdragon 8 gen 1 plus

Qualcomm, bu yıl piyasaya çıkan birçok üst düzey akıllı telefonda bulunan Snapdragon 888 yongasının halefi olarak nitelendirilen Snapdragon 8 Gen 1 akıllı telefon işlemcisini duyurdu. Bu işlemci, Qualcomm’un belirttiğine göre, yalnızca muazzam gücü ve yeni terminolojisiyle değil, aynı zamanda akıllı telefon fotoğrafçılığının geleceği için ne anlama geldiğiyle de dikkat çekiyor.

Snapdragon 8 Gen 1 sunacağı yenilikler ve avantajlarla teknoloji tutkunlarını epey heyecanlandırıyor olmalı. Peki, bu işlemciyi yeni bir telefonda deneme şansınız ne zaman olacak? Üreticiler, içinde bu işlemciyi barındıran ve yakında çıkacak telefonlar hakkında tüketicileri bilgilendirmeye hevesliler ve şimdiden duyuruları yapmaya başladılar. İşte Snapdragon 8 Gen 1’i kullanmak için Qualcomm ile çalışan şirketler ve yeni modelleriyle ilgili olarak yaptıkları duyurular. İlginçtir ki, listede henüz Samsung yer almıyor.

OnePlus

OnePlus, gelecekte çıkaracağı üst segment akıllı telefonlarında Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyi kullanacak. Haberi kurucu Pete Lau, resmi Weibo sosyal medya sayfasında paylaştı ve markanın gelecek nesil yeni ürünlerinin platformu kullanacağını söyledi. Bununla OnePlus 10 serisine atıfta bulunduğunu düşünmemize rağmen, cihazların adından veya telefonların ne zaman gelebileceğinden bahsetmedi.

Oppo

Oppo, Snapdragon 8 Gen 1’in 2022’nin ilk üç ayında çıkması beklenen yeni bir amiral gemisi akıllı telefonunda kullanılacağını hızlı bir şekilde duyurdu. Şirket yeni telefonun adını açıklamadı, ancak cihazın Oppo’nun ürün serisinde Mart 2021’de duyurusu yapılan Find X3 Pro‘nun yerini alması olası olan Find X4 Pro ile birlikte gelmesi muhtemel görünüyor.

Realme

Realme, büyümekte olan Realme GT serisine yakında eklenecek olan yeni bir Android telefonda Snapdragon 8 Gen 1 platformunu kullanacak. Şirket, çıkışı yaklaşmakta olan Realme GT 2 Pro‘nun çipi kullanacağını duyurdu. Realme, bir GT serisi modelinde Pro adını ilk kez kullanacak ve bu telefon Realme’nin kurucusu ve CEO’su Sky Li tarafından Twitter’da “en premium amiral gemisi telefonu” olarak nitelendirildi.

Telefonun resmi duyurusu henüz yapılmadı ve Realme bu telefonun son birkaç aydır geliştirilmekte olduğunu söylüyor. Şirket, GT 2 Pro için henüz bir tanıtım tarihi vermedi. Ancak sızan bir taslak görüntü, telefonun Google Pixel 6 Pro’yu ve birkaç yıl öncesinin Google Nexus 6P’yi andıran tasarımına erken bir bakış atmamızı sağladı.

Xiaomi

Twitter’da bir video mesajı yayınlayan Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun’a göre, yakında çıkacak olan Xiaomi 12 Serisi akıllı telefonlar Snapdragon 8 Gen 1 platformunu kullanacak. Çevirisi yapılan mesaj, 12 Serisinin yeni çip ile ilk çıkan ilk telefonlardan olacağını gösteriyor. Üstelik söylentiler, açıklamanın 12 Aralık’taki bir etkinlikte yapılacağını işaret ediyor. Ancak henüz hiçbir şey resmiyete dökülmedi.

12 Serisi, Xiaomi’nin 11 serisi üst sınıf modellerinde var olan Mi markasını artık kullanmayan ilk amiral gemisi cihazları olacak.

Motorola

Motorola, Çin’deki resmi Weibo sosyal medya hesabında paylaşılan bir tanıtım görseline göre, 9 Aralık’ta Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip en az bir yeni akıllı telefonu tanıtacak. Telefonun uluslararası olarak da piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz bilinmiyor. Edge X30 olarak adlandırılan bu ürün, mevcut orta seviye Moto Edge 20 serisine çok benzeyen yeni cihazlardan oluşan bir koleksiyon olabilir.

Snapdragon 8 Gen 1 kullanacak diğer üreticiler

Qualcomm, yukarıda belirtilen şirketlere ek olarak Sony, Vivo, ZTE, Sharp, Redmi, Nubia, Honor, Black Shark ve IQOO’yu iş ortağı olarak listeliyor. Üstelik Snapdragon 8 Gen 1’e sahip cihazların, birçok iş ortağından 2021’in sonu itibarıyla, yani önümüzdeki günlerden itibaren geleceğini belirtiyor.

Bununla birlikte, belki de en büyük sürpriz, uzun süredir Qualcomm iş ortağı olmasına ve Snapdragon 888 çipli akıllı telefonları ilk piyasaya sürenlerden biri olmasına rağmen Samsung’un adının listede yer almamasıdır. Samsung’un Galaxy S22 serisi telefonlarındaki işlemcilerine dair planları da şu an için netleşmedi. Ancak Türkiye’de çıkacak modellerin Samsung yapımı Exynos işlemcileri taşıması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER