Teknoloji

Motorola Edge X30 tanıtım tarihi belli oldu

motorola edge 30 ultra snapdragon

Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1’i duyurmasının ardından bu işlemciyi taşıyacak telefonlarla ilgili resmi açıklamalar da gelmeye başladı. Motorola, Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip Edge X30 modelinin tanıtım tarihini açıkladı.

Şirketin Weibo hesabından yapılan paylaşımda, telefonun Çin’de 9 Aralık’ta gözler önüne çıkacağı belirtildi. Afişte etkinliğin yerel saatle 19:30’da (TSİ 14:30) başlayacağı dışında telefonla ilgili başka bir bilgi verilmiyor.

Motorola’nın yeni telefonuyla ilgili söylentiler son zamanlarda iyiden iyiye artmıştı. 3C sertifikası telefonda 68.2W şarj desteğine sahip 5000 mAh pilin varlığını göstermişti. 6.67 inç büyüklüğünde HDR10+ destekli 144 Hz düz AMOLED ekran da sızan bir diğer özellik olmuştu.

motorola edge x30Kamera tarafında ise telefonun 60 megapiksel ön kamera, 50 megapiksel ana kamera, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü taşıyacağı belirtilmişti.

Kısa süre önce bir Lenovo yöneticisi, Motorola Edge X30 ile bir paylaşım yapmış; telefonu kullanmakta olduğunu söylemiş ve cihazı övmüştü. Edge X30’un Çin dışına Edge 30 Ultra adıyla açılacağı söylense de, henüz bu konuda net bir bilgi verilmiş değil. Motorola’nın Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili iki telefon birden tanıtması da ihtimaller arasında yer alıyor. Hangi söylentinin doğru olduğunu görmek için 9 Aralık’a kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER