Teknoloji

Xiaomi 12 için Snapdagon 8 Gen 1 doğrulaması

xiaomi 12

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1’i tanıtmasının ardından bu işlemciyi kullanacak cihaz üreticilerinden de art arda açıklamalar geldi. Bu açıklamaların birisini de Xiaomi yaptı. Çinli üretici, Xiaomi 12 serisinde Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin kullanılacağını doğruladı. Konuyla ilgili açıklama, Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun’dan geldi.

Lei Jun, Xiaomi 12’ye dair bir detay vermezken, serinin Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili ilk telefonları barındıracağını belirtti. Xiaomi 12’nin ne zaman tanıtılacağı konusunda bilgi verilmezken, söylentiler 12 Aralık tarihini işaret ediyor. Xiaomi’nin resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda ise serinin üyeleri için geniş ölçekli üretimin başlayacağı bilgisi veriliyor.

Xiaomi 12’nin Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili ilk telefon olarak resmiyet kazanması bekleniyordu. Ancak Motorola’nın Edge X30’u 9 Aralık’ta tanıtacak olması, bu unvanı Edge X30’a kazandırabilir.

Oppo, OnePlus, Realme de Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili cihazlar çıkaracaklarını açıklamıştı. ZTE’nin de hem Nubia hem de Axon serilerinde Snapdragon 8 Gen 1’i kullanacağı biliniyor. Bu gruba yakında başka üreticilerin de eklenmesi sürpriz olmayacaktır.

Xiaomi 12 serisinin diğer üyeleriyle tanışmak için 2022’yi beklemek gerekiyor. Pro ve diğer versiyonların yeni yılla birlikte gözler önüne çıkabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER