Teknoloji

Oppo Find X4 Pro için resmi işaret geldi

oppo find x3 pro x

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1’i duyurmasının ardından akıllı telefon üreticilerinden de açıklamalar gelmeye başladı. Bu üreticilerden birisi de Oppo oldu. Şirketten yapılan açıklamada, yeni amiral gemisinin Snapdragon 8 Gen 1 işlemci taşıyacağını açıkladı. Oppo, Weibo hesabından yaptığı paylaşımda Find X4 Pro adını taşıyacak telefonun 2022’nin ilk çeyreğinde kullanıcıların karşısına çıkacağını da doğruladı.

Oppo’nun Find X serisinin yeni üyesi için ilk kez resmi bir açıklama yaptığını belirtmekte fayda var. Kısa süre önce ortaya çıkan bir sızıntı, Find X4 Pro’nun X3 Pro’dan çok farklı olmayacağını göstermişti. Şarj hızının 65W seviyesinden 80W seviyesine çıkması ve yeni Snapdragon amiral gemisinin varlığı, en büyük değişimler olarak göze çarpmıştı.

Find X4 Pro’da arka kamera sisteminin değişmesi beklenmiyor. Akıllı telefonda yine 50 megapiksel ana kamera, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 13 megapiksel telefoto kamera sensörün bulunacağı söyleniyor. Ancak sensörlerin biraz daha iyileştirilmesi öngörülüyor.

oppo find x4 proEkran tarafında da bir değişim söz konusu olmayacak gibi görünüyor. Find X4 Pro’nun da 6.7 inç OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Full HD+ çözünürlüklü bu ekranın uyarlanabilir yüksek yenileme hızıyla gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Find X2 Pro ve Find X3 Pro mart ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla Oppo Find X4 Pro için de yine mart ayının tercih edilmesi sürpriz olmayacaktır. Oppo’nun telefonu Çin dışına ne kadar sürede çıkaracağı da merak ediliyor. Şirketin telefonlarını küresel pazara sunma süresi 4 ila 12 hafta arasında değişiyor.

İLGİLİ HABERLER