Teknoloji

Nokia Haritalar WebGL versiyonuna 3D görüntüleme özelliği eklendi

Nokia, geliştirilmiş grafikleri işlemek için tarayıcı eklentisi yerine WebGL’i kullanan Nokia Haritalar’ı geçen yıl tanıtmıştı. Bu, üç boyutlu görünümler için ayrı bir tarayıcı eklentisine ihtiyaç duyulmayacağı anlamına geliyordu. Beta sürecindeki bu yenilik sessiz sedasız şekilde ilgi çekici bir yenilik kazandı.

3D stereoskopik görüntüleme tercihi sayesinde Nokia Haritalar kullanıcıları uygun bir gözlükle haritaları üç boyutlu görme fırsatı elde ediyor. Eğer Nokia Haritalar’ın WebGL versiyonunun bulunduğu sayfaya girerseniz, sağ üst köşede 3D özelliğini aktif hâle getirmeye yarayacak bir gözlük ikonu göreceksiniz. Nokia’nın bu özelliği üç boyutlu binaların veya diğer yapıların haritalar üzerinde gösterildiği yerlerde güzel görünüyor, ancak yalın bir hâldeki İstanbul haritasından çok fazla zevk almak mümkün değil gibi görünüyor.

Eğer 3D destekli bir monitöre sahip bilgisayarınız varsa veya dizüstü bilgisayarınız 3D destekli bir ekrana sahipse, aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Nokia’nın bu üç boyutlu harita özelliğini kendi gözlerinizle deneyimleyebilirsiniz.

İlgili – Nokia Haritalar WebGL

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER