Teknoloji

Nokia ve Vivo patent lisans anlaşması imzaladı

nokia amazon

Nokia, Vivo ile uzun süreli bir çapraz lisans anlaşması imzaladığını açıkladı. Bu anlaşma çerçevesinde Vivo, hem telif ödeyecek hem de anlaşmazlık süresinde gerçekleştirilmeyen ödemeleri de yapacak. Finli şirket bir süre önce Oppo ile de benzer bir anlaşma imzalamıştı.

Bu anlaşma ile iki şirket arasında süre gelen tüm patent problemleri de çözüme kavuşmuş oluyor. İki şirket arasındaki anlaşmanın koşulları ise paylaşılmadı.

Anlaşma, Nokia’nın akıllı telefon lisans yenileme döngüsünün son adımlarından biri. Devam eden davalardan biri nedeniyle Vivo’ya Almanya’da satış yasağı gelmişti. Sorunların çözülmesiyle birlikte Vivo’nun kısa süre içinde yeniden Avrupa sahnesinde boy göstermesi bekleniyor.

Nokia 13 ayda altıncı lisans anlaşmasını imzaladı

Nokia Technologies Başkanı Jenni Lukander, bunun şirketin son on üç ayda imzaladığı altıncı büyük akıllı telefon patent lisans anlaşması olduğunu açıkladı. Anlaşma, şirketin lisanslama işine “gelecek yıllar boyunca” uzun vadeli istikrar sağlayacak.

Vivo, anlaşmanın “hücresel teknolojide birbirlerinin patent değerlerine karşılıklı tanınma ve saygıyı” yansıttığını ve anlaşmanın “sektörde olumlu bir kalkınma ortamı”nın teşvik edilmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER