Teknoloji

HMD, Nokia’nın basit cep telefon serisine büyük yenilikler getiriyor

nokia 230

Akıllı telefonların hakim olduğu günümüzde, bazı kullanıcılar, uygulamalar ve web siteleri denizinden uzak, dikkat dağıtmayan iletişim cihazları olarak basit cep telefonlarına yöneliyor. HMD gibi şirketler, klasik cep telefonlarını yaşatmayı sürdürürken, Nokia’nın basit cep telefon serisi yeni özelliklerle güncellendi. Nokia 6310, 5310 ve 230 modelleri, kullanıcıların basit ve ekonomik bir telefon deneyimi yaşamasını sağlamak için tasarlandı.

Yeni Nokia 6310, 5310 ve 230 modelleri, 2.8 inç QVGA ekranlar, sayı tuş takımları ve Unisoc 6531F işlemciler ile donatılmış. 8MB bellek ve 16MB dahili depolama kapasitesine sahip bu modeller, 32GB’a kadar microSD kart desteği sunuyor. Telefonlar, yalnızca telefon görüşmeleri yapmanın yanı sıra FM radyo veya MP3 çalar olarak da kullanılabilir. Bunun için 3.5mm kulaklık jakları ve Bluetooth ses desteği mevcut.

6310 ve 5310 modellerinin arkasında 0.3 MP ve LED flaşlı kamera bulunuyor. Nokia 230 (2024) modelinin ise hem önünde hem de arkasında 2 megapiksel kameralar var. Her iki kamera da LED flaşlı.

HMD, eski modellere göre bazı mütevazı güncellemeler yaparak batarya kapasitesini ve bekleme süresini artırdı. Tüm modellerdeki bataryalar 1,450 mAh kapasiteli olup, 27 güne kadar bekleme süresi sunuyor. Ayrıca, eski micro USB portlar yerine USB Type-C portları ile güncellendi.

Ne yazık ki, bu telefonlar yalnızca 2G kablosuz ağları destekliyor. Bu durum yeni cep telefonlarını yalnızca 2G şebekelerinin önümüzdeki birkaç yıl boyunca faaliyette kalmaya devam edeceği ülkeler için elverişli hâle getiriyor.

Yeni teknolojiler ve sürekli bağlı kalma ihtiyacı, birçok kullanıcı için stres kaynağı olabiliyor. Nokia’nın bu yeni basit telefonları, kullanıcıların dijital detoks yapmalarına olanak tanıyarak, teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurmalarını destekliyor. Gerekli tüm temel fonksiyonları sunan bu cihazlar, özellikle akıllı telefonların karmaşasından kaçınmak isteyenler için idealdir.

Kısacası, HMD’nin bu yeni basit telefon serisi, modern zamanların gereksinimlerini karşılayan temel özelliklerle donatılmış, ekonomik ve işlevsel alternatifler sunuyor. Basitlik arayanlar için mükemmel bir tercih olan bu cihazlar, günlük yaşamın koşuşturmacasında bir nefes alma fırsatı sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER