Teknoloji

Apple iPhone 16 serisiyle fiziksel butonlara veda edebilir

iphone 16 pro

Apple’ın gelecekte iPhone‘larda fiziksel butonlardan tamamen kurtulup tamamen kapasitif butonlara geçeceğine dair söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Yeni bir iddiaya göre, Cupertino merkezli şirket, iPhone 16 serisiyle bu dönemi başlatacak. Apple’ın fiziksel butonların yerini alacak bir kapasitif buton sistemi için sipariş verdiği söyleniyor.

Apple’ın geçtiğimiz yıl iPhone 15 serisiyle birlikte kapasitif buton tasarımına geçeceği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Ancak bu plandan iPhone 15’in tanıtılmasından bir süre önce üretimde yaşanan zorluklar nedeniyle vazgeçildiği belirtilmişti.

En son habere göre, Apple yeni telefonlarında kullanmak için Advanced Semiconductor Engineering isimli şirkete kapasitif buton siparişi verdi. Bu siparişte her iki tarafta da fiziksel tuşların yerini alacak sistem modüllerinin bulunduğu ve bunların da iPhone 16’da kapasitif butonların yerini alacağı söyleniyor.

Apple iPhone 16 serisinde telefonun her iki tarafına da Taptic Engine yerleştirebilir

Apple’ın iPhone 16’da telefonun her iki tarafına da Taptic Engine dokunma motorunun bileşenlerini eklemesi muhtemel görünüyor. Böylelikle kullanıcılar kapasitif butonlara basıldığında titreşimsel geri bildirimler alabilecek.

Apple’ın iPhone 16’larda kapasitif butona geçeceği iddiasına temkinli yaklaşmakta fayda var. Zira daha önce bu konuda hiçbir iddia gündeme gelmemişti. Apple’ın kapasitif buton siparişi vermesinin kesin bir değişimi garanti etmediğini vurgulamak gerekiyor. iPhone 16’larla tanışmak için önümüzde yaklaşık 5 aylık bir dönem var. Bu dönemde daha farklı iddialar duymak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER