Teknoloji

IBM’in OS/2 işletim sistemi yirmi beşinci yılını kutluyor

IBM ve Microsoft’un OS/2 işletim sistemini yayınlamasının üzerinden 25 yıl geçmiş. Bu işletim sistemi hiçbir zaman genel kullanıcı kitlesini yakalamayı başaramadı, ancak kurumsal uygulamalar sayesinde uzun süredir yaşama fırsatı bulabildi. OS/2’nin yıllar boyunca çeşitli iterasyonları çıktı. Birçok büyük kurum bu işletim sistemine uyum sağlamış olsa da, iş bireysel kullanıcılara geldiğinde Windows her zaman daha fazla öne çıktı.

Teknoloji yazarı Esther Schindler’in belirttiğine göre, OS/2’nin birçok kişi tarafından çok sevilmesinde çoklu görev desteği gibi zamanının önünde yer alan özelliklerin katkısı çok büyük. Schnidler, hiçbir şeyin aynı olmayacağına kesinlikle emin olduklarının da altını çizmiş, OS/2 çıktığında hissettiğine benzer duyguların en yakınını ilk iPhone çıktıktan sonra hissettiğini dile getirmiş.

OS/2 ile ilgili çalışmalar 2005 yılında resmen durduruldu, halbuki destek bundan çok daha önce azalmaya başlamıştı. Yine de, etrafınızdaki ATM’ler gibi çeşitli makinelerde hâla bu işletim sisteminin kullanıldığını görebilirsiniz.

İlgili – Time Techland
İlgili – Google+ (Esther Schindler)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER