Teknoloji

Intel ultrabook’larda çalışan Windows’u övdü, dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların işaretini verdi

Intel ürün yöneticisi Anand Kajshmanan geçtiğimiz haftasonu PCWorld’e verdiği mülakatta en son çıkan ultrabook’larla ilgili bazı açıklamalarda da bulundu. Müstakbel dizüstü bilgisayar müşterisinin neden MacBook Air’ı değil de ultrabook’u tercih etmesi gerektiğiyle ilgili bir soruya şirket yöneticisi Windows’un kendi başına önemli bir ayırt edici özellik olduğunu belirtti ve onu kullanıcıların aşık olduğu işletim sistemi olarak nitelendirdi.

Aslında Apple’ın MacBook’larının içinde de Intel işlemciler bulunuyor. Bu nedenle Intel yöneticisinin Windows işletim sistemini çok sevilen olarak nitelendirmesi biraz garip gelebilir. Ancak Intel’in öncülük ettiği ultrabook projesi doğrudan MacBook Air’e alternatif Windows bilgisayarları piyasaya sürmek amacıyla hayata geçirilmiş. Bu nedenle Intel yöneticisinin Windows’u öne çıkarmak istemesi mantıksız sayılmaz.

Kajshmanan, PCWorld muhabirinin Intel’in Windows 8 ile birlikte sunulması beklenen dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlarla ilgili yaklaşımına ilişkin bir soruya yanıt olarak istiridye kabuğu tarzı tasarım ve dokunma konseptine olan bağlılıklarını da belirtti Bu arada şirketin iş ortaklarını cesaretlendirme konusunda da üzerine düşeni yaptığını ve tasarım ne olursa olsun ultrabook’larına dokunmatik ekran eklemeleri için teşvik ettiğini dile getirdi.

Steve Jobs 2010’da yaptığı bir açıklamada Apple’ın dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarları test ettiğini, ancak bu fikri uygun görmediğini dile getirmişti. Apple’a göre dikeyde duran dokunmatik yüzeyler rahat bir kullanım sunmuyor. Ancak Windows 8 ile çalışan konsept ürünler dokunmatik ekranın dikeyde de uygun bir şekilde kullanılabileceğini gösteriyor. Belki de Intel bunlardan cesaret alarak söz konusu konseptin hayata geçirilebileceğini düşünmüştür.

İlgili – PCWorld

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER