Teknoloji

Mısır’da tüm internet, SMS ve BlackBerry mesaj trafiği durdu

Tunus’taki halk ayaklanmasının diğer Arap ülkelerine sıçraması bekleniyordu ve herkesin ilk tahmini Mısır’dı. Zaman bu tahminleri boş çıkarmıyor, Mısır giderek karışıyor. Twitter, Facebook gibi sosyal ağların halkın örgütlenmesinde ne kadar önemli bir rol oynadığını daha önce İran’da ve Tunus’ta görmüştük. Bunu gören Mısır Hükümeti kendini korumak amacıyla internete el attı, ancak ortada sanki “vur deyince öldürmek” gibi bir durum var.

Mısır Hükümeti ülkenin tüm internet, SMS ve BlackBerry iletişimini kapattı. Her ne kadar konuyla ilgili çok fazla bir bilgi olmasa da, Renesys’in ortaya çıkardığı bilgiye göre ülkenin internet trafiğini taşıyan tüm ağ yönlendiricileri kapatılmış durumda. Sadece Noor Group bu engellemeden etkilenmemiş gibi görünüyor. İnternet analiz şirketi Renesys’e göre bunun nedeni Mısır Menkul Kıymetler Borsası’nın çevrimiçi işlemlere devam edebilmesini sağlamak.

Mısır’da internet trafiğinin durması spekülasyonlara ve yorumlara açık. Ancak hükümetin kendini korumak amacıyla aldığı bu önlem ne kadar başarılı olabilir? Bu da yoruma açık bir konu.

İlgili – Renesys
İlgili – Associated Press

[Görsel: seandenigris.com]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER