ManşetlerTeknoloji

Facebook Messenger, kullanışlı yeniliklerle güncelleniyor

facebook messenger

Dünya genelinde üçüncü en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger, kullanıcılarına sunacağı bir dizi yeni özellikle daha işlevsel bir platform olmayı hedefliyor. WhatsApp’ta sunulan HD kalitesinde görüntü ve video paylaşımı, şimdi Facebook Messenger kullanıcıları için de erişilebilir hale geliyor. Bu yeni güncellemeyle, kullanıcılar 4K çözünürlüğünde sabit görüntüler ve 1280 x 720 piksel HD çözünürlüğünde videolar paylaşabilecekler. Kullanıcılar, telefon galerilerinden görüntü veya videoları seçerken HD etiketini etkinleştirebilecek ve HD görüntüleri aldıklarında, bu görüntülerin sağ üst köşesinde bir HD etiketi görebilecekler.

Facebook Messenger’da paylaşılan albümler

Facebook Messenger, aile ve arkadaşlarınızla Paylaşılan Albümler oluşturmanıza olanak tanıyor. Grup sohbetinde birden fazla görüntü ve video seçtiğinizde, ‘Albüm Oluştur’ seçeneği beliriyor. Bir görüntüye uzun basarak onunla bir paylaşılan albüm oluşturabilir ve mevcut bir albüme görüntü ve videolar eklemek için ‘Albüme Ekle’ seçeneğine dokunabilirsiniz. Grup sohbetindeki herkes mevcut paylaşılan albümleri yeniden adlandırabilir ve düzenleyebilir. Albümlere görüntü ve videolar ekleyebilir, silebilir, indirebilir veya görüntüleyebilirler.

Öte yandan Facebook Messenger, kullanıcıların QR kodları kullanarak insanlarla sohbet etmeye başlamasına olanak tanıyan profil QR kodları ve geliştirilmiş belge ile dosya paylaşım özelliklerine de kavuşuyor. Her Facebook Messenger kullanıcısı, o kişiyle anında sohbet başlatmak için kullanılabilecek benzersiz bir QR kodu alıyor. QR kodunuzu başkalarıyla paylaşarak, sohbet başlatmayı daha kolay hale getirebilirsiniz.

Meta, Facebook Messenger kullanarak büyük belge ve dosyaları paylaşmayı da kolaylaştırdı. Mesajlaşma uygulaması artık boyutu 100MB’a kadar olan belge ve dosyaların gönderilmesini ve alınmasını destekliyor. Excel, PDF, Word ve ZIP dahil olmak üzere çoğu büyük belge formatı desteklenmektedir. Dosyaları göndermek için, + şeklindeki düğmeye tıklayıp “Bir Dosya Paylaş” seçeneğini seçebilirsiniz.

facebook messenger

Bu yenilikler, Facebook Messenger’ı sadece anlık mesajlaşma uygulaması olmanın ötesine taşıyarak, kullanıcıların dijital içeriklerini daha zengin bir şekilde paylaşmalarına ve günlük iletişim ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

facebook messenger

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER